EP: ''I Rusija nam je dužnik''!

Kapiten srpskih odbojkašica Maja Ognjenović rekla je posle plasmana u polufinale Evropskog prvenstva da je Rusija dužnik srpskoj reprezentaciji.

Ostali sportovi 02.10.2015 | 17:00
EP: ''I Rusija nam je dužnik''!

Reprezentacija Srbije će u subotu od 18.30 igrati sa Rusijom u Roterdamu meč za plasman u finale kontinentalnog šampionata, pošto je u četvrtfinalu pobedila Belgiju sa 3:1 u setovima.

„Ispada da se non-stop nekome svetimo. Rekli smo da se Belgijankama svetimo za prethodno Evropsko prvenstvo i utakmicu za bronzu, ali možda i ova utakmica treba da bude osveta jer smo 2013. vrlo lako ispale od Ruskinja u polufinalu. Dobile smo ih na Svetskom kupu. To je bilo odavno, ali mislim da imamo kvalitetnu ekipu, da smo u dobroj formi i nadam se najboljem“, rekla je Ognjenovićeva.

Ognjenovićeva se osvrnula i na duel sa Belgijankama, koje su imale podršku domaćih navijača.

„Utakmica je bila jako teška. Znali smo da će Belgijanke igrati u raspoloženju sve ili ništa. To jeste bilo očekivano, jer mislim da je i za njih bilo iznenađenje drugi deo takmičenja, s obzirom na to da ne igraju kao što su igrale pre dve godine. Mi smo počele jako tvrdo, jako smo se opteretile ulogom u utakmici i to je doprinelo da izgubimo prvi set, ali sam jako srećna i ponosna što smo uspeli da se vratimo od drugog seta. Jako sam srećna“, naglasila je Ognjenovićeva.

Srpska odbojkašica naglasila je i da u timu nema fizičkih problema, ali i da ekipa nema pravo da ih sada ima.

„Nema problema sa povredama. Skoro nam je trener rekao i da ima neko neku povredu da nekog nešto boli. Šalimo se, ali sada stvarno nema prava na takvu vrstu opravdanja. Sada je 'nokaut' faza, znamo šta dobijamo pobedom“, rekla je kapiten reprezentacije Srbije.

U prvom polufinalu, u subotu od 15.30, sastaju se Turska i Holandija.

Komentari / 0

Ostavite komentar