ЕП: Српкиње преокретом до полуфинала!

Одбојкашице Србије пласирале су се у полуфинале Европског првенства победом против домаћина Белгије 3-1 (19.25, 29:27, 25:11, 25:18).

Остали спортови 01.10.2015 | 23:15
ЕП: Српкиње преокретом до полуфинала!

Српкиње су након слабе игре у првом сету успеле да се пробуде у наставку и фантастичном игром стигну до преокрета у Антверпену.

Изабранице Зорана Терзића играће у полуфиналу са селекцијом Русије, која је савладала Италију 3-1. Српкиње су недавно на Светском купу добиле Рускиње са 3-2.

Домаће одбојкашице одиграле су перфектно у првом сету, направиле су само једну сервис грешку, биле беспрекорне у пољу и нападу, те са убедљивих 25:19 стигле до вођства.

Белгијанке су од почетка меча контролисале ритам игре, повеле 8:5 на првом техничком тајм-ауту, те постепено повећавале предност и преломиле сет стекавши 16:10 на другој паузи.

Наше одбојкашице су преокренуле ситуацију у другом сету, кренуле фантастично и повеле 6:1, али је уследио велики пад па Белгијанке преокрећу на 7:6.

Терзићеве изабранице успевају да се пробуде, стижу до 11:8, а потом стичу и четири поена предности на другом техничком одмору (16:12).

Ипак, Белгијанке успевају да се врате у егал, спасавају четири сет лопте Србије, али не и пету, па Србија са 29:27 стиже до изједначења.

Повратак у меч подиже самопоуздање нашим играчицама које су разбијају ривалке у другом сету, након што су стекле прведност до првог тајм-аута, дуплирају разлику на 12:6, а онда доминантном представом стижу до 25:11 за преокрет у сетовима.

Наше одбојкашице лоше отварају четврти сет, Белгијанке стижу до 4:0, те повећавају предност и до првог техничког тајм-аута (8:3). Пауза не помаже много нашем тиму, домаће играчице стижу до 10:4, али онда се Српкиње буде.

Потпуно преокрећу ситуацију на терену, те фантастичном представом смањују на 10:9, а потом преокрећу на 16:13. Српкиње су наставиле у истом ритму, повећале су предност на 23:18, а онда је Михајловићева лобовала блок Белгије за меч лопту.

Наше одбојкашице користе прву шансу и добијају меч у Антверпену. Полуфинале са Русијом играће се у Ротердаму.

Коментари / 0

Оставите коментар