EP: Srpkinje preokretom do polufinala!

Odbojkašice Srbije plasirale su se u polufinale Evropskog prvenstva pobedom protiv domaćina Belgije 3-1 (19.25, 29:27, 25:11, 25:18).

Ostali sportovi 01.10.2015 | 23:15
EP: Srpkinje preokretom do polufinala!

Srpkinje su nakon slabe igre u prvom setu uspele da se probude u nastavku i fantastičnom igrom stignu do preokreta u Antverpenu.

Izabranice Zorana Terzića igraće u polufinalu sa selekcijom Rusije, koja je savladala Italiju 3-1. Srpkinje su nedavno na Svetskom kupu dobile Ruskinje sa 3-2.

Domaće odbojkašice odigrale su perfektno u prvom setu, napravile su samo jednu servis grešku, bile besprekorne u polju i napadu, te sa ubedljivih 25:19 stigle do vođstva.

Belgijanke su od početka meča kontrolisale ritam igre, povele 8:5 na prvom tehničkom tajm-autu, te postepeno povećavale prednost i prelomile set stekavši 16:10 na drugoj pauzi.

Naše odbojkašice su preokrenule situaciju u drugom setu, krenule fantastično i povele 6:1, ali je usledio veliki pad pa Belgijanke preokreću na 7:6.

Terzićeve izabranice uspevaju da se probude, stižu do 11:8, a potom stiču i četiri poena prednosti na drugom tehničkom odmoru (16:12).

Ipak, Belgijanke uspevaju da se vrate u egal, spasavaju četiri set lopte Srbije, ali ne i petu, pa Srbija sa 29:27 stiže do izjednačenja.

Povratak u meč podiže samopouzdanje našim igračicama koje su razbijaju rivalke u drugom setu, nakon što su stekle prvednost do prvog tajm-auta, dupliraju razliku na 12:6, a onda dominantnom predstavom stižu do 25:11 za preokret u setovima.

Naše odbojkašice loše otvaraju četvrti set, Belgijanke stižu do 4:0, te povećavaju prednost i do prvog tehničkog tajm-auta (8:3). Pauza ne pomaže mnogo našem timu, domaće igračice stižu do 10:4, ali onda se Srpkinje bude.

Potpuno preokreću situaciju na terenu, te fantastičnom predstavom smanjuju na 10:9, a potom preokreću na 16:13. Srpkinje su nastavile u istom ritmu, povećale su prednost na 23:18, a onda je Mihajlovićeva lobovala blok Belgije za meč loptu.

Naše odbojkašice koriste prvu šansu i dobijaju meč u Antverpenu. Polufinale sa Rusijom igraće se u Roterdamu.

Komentari / 0

Ostavite komentar