Путин: Западни медији шире дезинформације

Руски председник Владимир Путин назвао је данас вести неких западних медија о наводним цивилним жртвама у нападима руског ваздухопловства у Сирији "информативним нападима", изражавајући истовремено наду да ће Русија и САД путем дијалога формирати устаљени механизам за размену информација о борби против тероризма у Сирији.

Свијет 01.10.2015 | 15:51
Путин: Западни медији шире дезинформације

На седници Савета за развој цивилног друштва и људска права при председничком кабинету, Путин је, између осталог, рекао да се информација о жртвама међу цивилима у Сирији појавила и пре него што су руски авиони полетели, пренела је агенција РИА Новости.

"Управо стога ми сада успостављамо контакте међу нашим специјалним службама, између наших и специјалних служби САД, између министарстава одбране - Министарством одбране и Пентагоном. То се сада ради. Надам се да ће се завршити формирањем неког сталног механизма који функционише", казао је руски председник.

Путин је рекао да је један други "међународни механизам, већ створен у Багдаду, у ком учествује неколико земаља и тамо се ради".

Русија је раније удружила напоре са Сиријом, Ираном и Ираком за координацију борбе против ИД, подсећају руске агенције, додајући да ће главна функција заједничког информативног центра у Багдаду бити прикупљање, обрада, сумирање и анализа актуелних података о стању у блискоисточном региону у контексту борбе против екстремиста, као и дистрибуција информација по договору и информисање генералштабова тих земаља.

Према Путиновим речима, "друге земље дуже од годину дана изводе ударе по сиријској територији", и то без резолуције Савета безбедности УН и одговарајуће молбе сиријских званичних власти.

"Ми такву молбу имамо и намеравамо да се боримо управо против терористичких организација", казао је према ТАС С-у председник Русије.

ТАС С је пренео и изјаву сиријског амбасадора у Москви Ријада Хадада да удари које изводи „западна коалиција“ у Сирији „нема практично никаквих резултата“ и да „сасвим супротно, ИД проширује територију под њеном контролом“.

Раније данас заменик руског министра иностраних послова Сергеј Рјабков изјавио је да ће Русија информисати САД о току руске операције у борби против ИД, а да из Вашингтона "није било сигнала" да жели да учествује у раду информативног цента у Багдаду, који су формирале Русија, Сирија, Ирак и Иран, а да Москва "на томе не инсистира".

"Информисаћемо заинтересоване стране, укључујући САД, о нашој активности у оквиру ваздушне операције у борби против ИД", рекао је Рјабков у Санкт-Петербургу.

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Србин

01.10.2015 14:03

Путине пријатељу кад заврсис са исламистима предји на амере.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БГ

01.10.2015 14:15

Баш си мацола видис да се Путин препао па се јавља Американцима а убрзо це и Путин заједно са избјеглицама правац Сибир.

Name

Карадоз

01.10.2015 14:25

А ти цес пренос догадјаја да гледас директно преко ЦНН-а сједеци у свом топлом и застиценом бункеру?

Name

марко самардзиц

01.10.2015 14:18

Русија полако средјује разне битанге!Кад цемо ми ове насе невидјене битанге!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мрсиц

01.10.2015 14:22

Србине!Не би било лосе да се испробају на неутралном терену али само без нуклеарног наорузања.Јер њихова препуцавња су додијала цитавом свијету.Само да се треца страна не окористи и да не доде до 3.свијетског рата.Ја мислим да је ово само тактика руса да пренесу сукоб на неутралан терен.Југ Русије је у оасности као и западна Кина

ОДГОВОРИТЕ
Name

мрка капа

01.10.2015 14:48

Има И оних који подрзавају тзв. Исис И Америку??? Да цовјек не повјерује ! Срецно Русима И Сиријцима у борби против главосјеца !!!! Удрите брацооооо...

ОДГОВОРИТЕ
Name

xx

01.10.2015 16:39

Јест овај БГ глуп и не зна ниста Путин се препао разоткрио је он доста о Америци и западу а много је јаци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

01.10.2015 16:56

Сирија, Ирак и Иран су једва дочекали Русе да почисте ова два зла заједно ИД и НАТО. Свима су више преко главе ови монструми.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

01.10.2015 20:07

Ја мислим да је Путин навикао средјивати Арапе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

клик

01.10.2015 20:22

Ма да,прво као ови нови авиони им нису добри,Руски бољи, па онда Руси ово Руси оно и успјесе ови Обамини навуци Путина у нови Авганистан.Бојим се да це подијелити ИД-у протуавионске ракете и као у Авганистану обарати Руске летјелице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Временска прогноза

01.10.2015 23:39

Неће Русске снаге бомбардовати Исил пуно већ помало. Чисто да се вјежба уживо. Што да вјежбају у Русији кад могу у Сирији и Ираку. И још то од Асада све наплате. Исто раде и Амриканци, Скркали су Садама Хусеина и то дебело наплатили од краља Саудијске Арабије Фахда.

ОДГОВОРИТЕ