Џенсон Батон - ко каже да ће у пензију?!

Мекларен објавио да ће Британац Џенсон Батон наставити да се такмичи у Формули 1 и у 2016. години. Батон наредне сезоне у "Клубу 300", уз Барикела и Шумахера.

Остали спортови 02.10.2015 | 14:20
Џенсон Батон - ко каже да ће у пензију?!

Бивши шампион Формуле 1, 35-годишњи Британац Џенсон Батон, још не жели да се повуче из "најбржег циркуса".

Иако су британски медији недавно пласирали информацију да би ово могла да му буде последња сезона у Формули, његов тим Мекларен, а потом и он, објавили су да ће сарадња бити настављена и у наредној години.

Батон је у Формули 1 већ 16 година, а титулу је освојио 2009. године. Возач Мекларена у каријери је остварио 15 победа, а 52 пута се пео на подијум.

"Претходних месеци сам много размишљао и није тајна да сам био на раскршћу. У Мекларену сам већ шест сезона. Са Роном Денисом сам имао много занимљивих разговора претходних недеља и уверио ме је да је одлучан да успе у блиској будућности, да врати Мекларен на старе стазе успеха. То ми је улило додатно самопоуздање и из тог разлога одлучио сам да пробамо заједно", написао је Батон у писаној изјави.

Он је признао да текућа сезона није најбоља за Мекларен, али је оптимиста за следећу.

"Знамо шта треба да радимо, шта да побољшамо и у сарадњи са Хондом ћемо учинити све да нам наредна сезона буде много боља. Једва чекам!".

Шеф Мекларена Рон Денис изразио је задовољство због догововора са Батоном, који је, иначе, и имао уговор са тимом на две године (2015. и 2016.), али уз опцију раскида после прве године.

"Презадовољан сам! Батон је један од најискуснијих возача у Формули и наредне сезоне постаће трећи возач, после Рубенса Барикела и Михаела Шумахера, који ће возити 300 и више трка! То је историјски податак. Али, исто тако, његово искуство значајно помаже и помагаће тиму", каже Денис.

Коментари / 0

Оставите коментар