Dženson Baton - ko kaže da će u penziju?!

Meklaren objavio da će Britanac Dženson Baton nastaviti da se takmiči u Formuli 1 i u 2016. godini. Baton naredne sezone u "Klubu 300", uz Barikela i Šumahera.

Ostali sportovi 02.10.2015 | 14:20
Dženson Baton - ko kaže da će u penziju?!

Bivši šampion Formule 1, 35-godišnji Britanac Dženson Baton, još ne želi da se povuče iz "najbržeg cirkusa".

Iako su britanski mediji nedavno plasirali informaciju da bi ovo mogla da mu bude poslednja sezona u Formuli, njegov tim Meklaren, a potom i on, objavili su da će saradnja biti nastavljena i u narednoj godini.

Baton je u Formuli 1 već 16 godina, a titulu je osvojio 2009. godine. Vozač Meklarena u karijeri je ostvario 15 pobeda, a 52 puta se peo na podijum.

"Prethodnih meseci sam mnogo razmišljao i nije tajna da sam bio na raskršću. U Meklarenu sam već šest sezona. Sa Ronom Denisom sam imao mnogo zanimljivih razgovora prethodnih nedelja i uverio me je da je odlučan da uspe u bliskoj budućnosti, da vrati Meklaren na stare staze uspeha. To mi je ulilo dodatno samopouzdanje i iz tog razloga odlučio sam da probamo zajedno", napisao je Baton u pisanoj izjavi.

On je priznao da tekuća sezona nije najbolja za Meklaren, ali je optimista za sledeću.

"Znamo šta treba da radimo, šta da poboljšamo i u saradnji sa Hondom ćemo učiniti sve da nam naredna sezona bude mnogo bolja. Jedva čekam!".

Šef Meklarena Ron Denis izrazio je zadovoljstvo zbog dogovovora sa Batonom, koji je, inače, i imao ugovor sa timom na dve godine (2015. i 2016.), ali uz opciju raskida posle prve godine.

"Prezadovoljan sam! Baton je jedan od najiskusnijih vozača u Formuli i naredne sezone postaće treći vozač, posle Rubensa Barikela i Mihaela Šumahera, koji će voziti 300 i više trka! To je istorijski podatak. Ali, isto tako, njegovo iskustvo značajno pomaže i pomagaće timu", kaže Denis.

Komentari / 0

Ostavite komentar