Како правилно његовати усне?

Први дио тијела на којем се примијети старење коже су усне. Кожа на уснама је врло танка због сталне изложености вањским утицајима и због недостатка меланина.

Мода и љепота 01.10.2015 | 11:30
Како правилно његовати усне?

Постоји неколико начина, на које можете сачувати љепоту усана.

Кожа усана садржи јако мало меланина који је природни заштитни фактор, па је стога врло рањива и може рано показати знакове старења. Уснице су склоне опекотинама, па им је важна заштита током цијеле године, а под овом заштитом мисли се на крему са заштитним фактором, коју требате наносити на уснице и током зимских мјесеци. Такве креме нису прескупе, а усне ће вам бити његоване и сјајне.

Никада не допустите да вам усне испуцају, а најчешћи узроци пуцања усана су недостатак витамина, промјена климе и дехидрација. Користите балзам за усне редовито!

Можете користити и природна ријешења против исуцалих усана, а то су маслиново уље и мед. И један и други природни састојак нахраниће ваше усне.

Средства за његу усана садрже восак, витамин А, витамин Е, вазелин, рицинусово уље, јојобино уље и панетол. Витамин А ће омекшати ваше усне, витамин Е ће неутрализирати слободне радикале, а пантенол ће кожу усана регенерирати.

Користите оловку за усне која је најјаче оружје код истицања пуноће усана. Уколико имате тање усне, црту ставите на вањске рубове, а на пуније усне црту ставите на унутрашњост усана. Смијте се што више, јер је то један од најбољих природних третмана за ваше усне.

Сјај ће ваше усне учинити пунијима, а четкица за зубе ће направити добар пилинг, након којег уснице намажите балзамом за усне. Након што на очишћене усне ставите балзам који ће их нахранити, причекајте пар минута прије него нанесете руж на усне.

За дуже трајање ружа на уснама, прије ружа ставите мало пудера на усне. Пудер ће вам руж на уснама учинити трајнијим. За крај на усне можете ставити сјај које ће појачати боју ружа и ваше усне учинити пунијима.

Независне

Коментари / 0

Оставите коментар