Kako pravilno njegovati usne?

Prvi dio tijela na kojem se primijeti starenje kože su usne. Koža na usnama je vrlo tanka zbog stalne izloženosti vanjskim uticajima i zbog nedostatka melanina.

Moda i ljepota 01.10.2015 | 11:30
Kako pravilno njegovati usne?

Postoji nekoliko načina, na koje možete sačuvati ljepotu usana.

Koža usana sadrži jako malo melanina koji je prirodni zaštitni faktor, pa je stoga vrlo ranjiva i može rano pokazati znakove starenja. Usnice su sklone opekotinama, pa im je važna zaštita tokom cijele godine, a pod ovom zaštitom misli se na kremu sa zaštitnim faktorom, koju trebate nanositi na usnice i tokom zimskih mjeseci. Takve kreme nisu preskupe, a usne će vam biti njegovane i sjajne.

Nikada ne dopustite da vam usne ispucaju, a najčešći uzroci pucanja usana su nedostatak vitamina, promjena klime i dehidracija. Koristite balzam za usne redovito!

Možete koristiti i prirodna riješenja protiv isucalih usana, a to su maslinovo ulje i med. I jedan i drugi prirodni sastojak nahraniće vaše usne.

Sredstva za njegu usana sadrže vosak, vitamin A, vitamin E, vazelin, ricinusovo ulje, jojobino ulje i panetol. Vitamin A će omekšati vaše usne, vitamin E će neutralizirati slobodne radikale, a pantenol će kožu usana regenerirati.

Koristite olovku za usne koja je najjače oružje kod isticanja punoće usana. Ukoliko imate tanje usne, crtu stavite na vanjske rubove, a na punije usne crtu stavite na unutrašnjost usana. Smijte se što više, jer je to jedan od najboljih prirodnih tretmana za vaše usne.

Sjaj će vaše usne učiniti punijima, a četkica za zube će napraviti dobar piling, nakon kojeg usnice namažite balzamom za usne. Nakon što na očišćene usne stavite balzam koji će ih nahraniti, pričekajte par minuta prije nego nanesete ruž na usne.

Za duže trajanje ruža na usnama, prije ruža stavite malo pudera na usne. Puder će vam ruž na usnama učiniti trajnijim. Za kraj na usne možete staviti sjaj koje će pojačati boju ruža i vaše usne učiniti punijima.

Nezavisne

Komentari / 0

Ostavite komentar