Возио је Формулу, од данас може и ауто!

Најмлађи возач у историји Формуле 1 Макс Верштапен од данас може да се похвали и возачком дозволом. И то на свој 18. рођендан.

Остали спортови 30.09.2015 | 21:20
Возио је Формулу, од данас може и ауто!

Звучи помало апсурдно, али Макс Верштапен, најмлађи возач у историји Формуле 1, до данас није имао возачку дозволу. Тачније, није ни могао да је има, јер је данас напунио 18 година.

Али, овај млади Холанђанин, који је рођен у Белгији, од данас може да се похвали и да сме да вози аутомобил.

Верштапен је данас положио возачки тест и добио је дозволу да вози и по друмовима, а не само по тркачким стазама.

"Супер је имати 18 и уједно добити возачку дозволу! То што ћу коначно моћи да возим по путевима даје ми још један осећај слободе и независности. Лакнуло ми је. Бринуо сам се да не забрљам, али све је прошло како треба", рекао је возач екипе Торо Росо, који је протеклог викенда заузео девету позицију у трци Формуле 1 за Велику награду Јапада.

Верштапен је тестове положио јиош у јануару, а у Белгији (где иначе живи) је смео да вози само под надзором. Данас је полагао возачки део теста, са инструктором.

Верштапен је, иначе, добио специјалну дозволу ФИА да се такмичи у Формули 1. Тачније, Међународна аутомобилска федерација је због њега променила правила о лиценци.

Да уме да вози и да би могао да постане нова звезда Формуле 1 уверио нас је у својој дебитантској сезони, показујући да нема страх и да не преза од дуела, претицања...

Коментари / 0

Оставите коментар