Vozio je Formulu, od danas može i auto!

Najmlađi vozač u istoriji Formule 1 Maks Verštapen od danas može da se pohvali i vozačkom dozvolom. I to na svoj 18. rođendan.

Ostali sportovi 30.09.2015 | 21:20
Vozio je Formulu, od danas može i auto!

Zvuči pomalo apsurdno, ali Maks Verštapen, najmlađi vozač u istoriji Formule 1, do danas nije imao vozačku dozvolu. Tačnije, nije ni mogao da je ima, jer je danas napunio 18 godina.

Ali, ovaj mladi Holanđanin, koji je rođen u Belgiji, od danas može da se pohvali i da sme da vozi automobil.

Verštapen je danas položio vozački test i dobio je dozvolu da vozi i po drumovima, a ne samo po trkačkim stazama.

"Super je imati 18 i ujedno dobiti vozačku dozvolu! To što ću konačno moći da vozim po putevima daje mi još jedan osećaj slobode i nezavisnosti. Laknulo mi je. Brinuo sam se da ne zabrljam, ali sve je prošlo kako treba", rekao je vozač ekipe Toro Roso, koji je proteklog vikenda zauzeo devetu poziciju u trci Formule 1 za Veliku nagradu Japada.

Verštapen je testove položio jioš u januaru, a u Belgiji (gde inače živi) je smeo da vozi samo pod nadzorom. Danas je polagao vozački deo testa, sa instruktorom.

Verštapen je, inače, dobio specijalnu dozvolu FIA da se takmiči u Formuli 1. Tačnije, Međunarodna automobilska federacija je zbog njega promenila pravila o licenci.

Da ume da vozi i da bi mogao da postane nova zvezda Formule 1 uverio nas je u svojoj debitantskoj sezoni, pokazujući da nema strah i da ne preza od duela, preticanja...

Komentari / 0

Ostavite komentar