Авион Ер Србије приземљен у Сплиту

На синоћњем лету Ер Србије ЈУ 535 из Рима ка Београду око 21:30 часова један од путника доживео је срчани удар. Међу путницима је било и лекара који су одмах реаговали и његово стање је стабилизовано, а авион је хитно слетео на најближи аеродром у том тренутку – Сплит.

Регион 29.09.2015 | 20:56
Авион Ер Србије приземљен у Сплиту

Како Танго Сиx сазнаје од сведока овог инцидента који је био поменутом лету, један од путника Ер Србијиног Ербаса А319 (YУ-АПЈ „Дејан Станковић“) је током прелета Јадранског мора, по речима лекара, остао без свести и пулса:

– Он је највероватније доживео срчани удар. Срећа је да су међу путницима били и лекару - рекао је сведок и додао да су екипе Хитне помоћи преузеле несрећног човека након слетања у Сплит.

По његовом сведочењу авион је хитно извео „медицал емергенцy“ диверзију (хитно слетање на најближи аеродром ради прихвата пацијента) на аеродром Сплит.

Пацијента је тамо преузела локална хитна помоћ. То је трајало десетак минута, остало је била допуна горивом и папирологија и авион је убрзо наставио свој пут и слетео у Београд. То је за "Блиц" потврђено и из Ер Србије.

- Посада је поступила у складу са процедурама у оваквим ситуацијама, тако да је авион са 112 путника слетео синоћ у 21.49х на Аеродрому Сплит, који је био најближи, да би путнику била указана неопходна медицинска помоћ. Путника је у Сплиту дочекало возило хитне помоћи и транспортовало га у локалну здравствену установу. Његово стање је у том тренутку било стабилно - кажу у Ер Србији.

Интересантно је да је у питању, авион „Дејан Станковић“, прва летелица Ер Србије са функционалним бежичним Интернетом који се налази на пробном коришћењу.

Коментари / 0

Оставите коментар