Avion Er Srbije prizemljen u Splitu

Na sinoćnjem letu Er Srbije JU 535 iz Rima ka Beogradu oko 21:30 časova jedan od putnika doživeo je srčani udar. Među putnicima je bilo i lekara koji su odmah reagovali i njegovo stanje je stabilizovano, a avion je hitno sleteo na najbliži aerodrom u tom trenutku – Split.

Region 29.09.2015 | 20:56
Avion Er Srbije prizemljen u Splitu

Kako Tango Six saznaje od svedoka ovog incidenta koji je bio pomenutom letu, jedan od putnika Er Srbijinog Erbasa A319 (YU-APJ „Dejan Stanković“) je tokom preleta Jadranskog mora, po rečima lekara, ostao bez svesti i pulsa:

– On je najverovatnije doživeo srčani udar. Sreća je da su među putnicima bili i lekaru - rekao je svedok i dodao da su ekipe Hitne pomoći preuzele nesrećnog čoveka nakon sletanja u Split.

Po njegovom svedočenju avion je hitno izveo „medical emergency“ diverziju (hitno sletanje na najbliži aerodrom radi prihvata pacijenta) na aerodrom Split.

Pacijenta je tamo preuzela lokalna hitna pomoć. To je trajalo desetak minuta, ostalo je bila dopuna gorivom i papirologija i avion je ubrzo nastavio svoj put i sleteo u Beograd. To je za "Blic" potvrđeno i iz Er Srbije.

- Posada je postupila u skladu sa procedurama u ovakvim situacijama, tako da je avion sa 112 putnika sleteo sinoć u 21.49h na Aerodromu Split, koji je bio najbliži, da bi putniku bila ukazana neophodna medicinska pomoć. Putnika je u Splitu dočekalo vozilo hitne pomoći i transportovalo ga u lokalnu zdravstvenu ustanovu. Njegovo stanje je u tom trenutku bilo stabilno - kažu u Er Srbiji.

Interesantno je da je u pitanju, avion „Dejan Stanković“, prva letelica Er Srbije sa funkcionalnim bežičnim Internetom koji se nalazi na probnom korišćenju.

Komentari / 0

Ostavite komentar