Фрањевац: Ислам је горе зло од нацизма

На yоутубе-у се појавио видео у којем становити фрањевац Данијел Маљур у склопу wеб странице која се зове "Обрана вјере" недвосмислено шири исламофобне ставове.

Регион 29.09.2015 | 22:49
Фрањевац: Ислам је горе зло од нацизма

"Ислам без икакве сумње надмашује све наведене трагедије човјечанства", говори тако фра Данијел након што је набројао све веће трагедије које су кроз историју задесиле човјечанство - од Џингис Канових освајања па све до нацизма. Ислам који се, како је рекао фра Данијел, на мала врата увлачи у наше животе, гори је и од нацизма.

Надаље, фра Данијел сматра да жидовство и хришћанство вуку заједничке коријене од Абрахама, док "једино што ислам вуче јест сасушени коров", додавши да жидовство и хришћанство немају ништа заједничко ни са Алахом, ни хришћанством нити са Кураном.

Према њему, ислам пркоси правом Богу, свим људима, али и здравом разуму. За фра Данијела Куран је невјеродостојна књига јер је настала пуно након Мухамедове смрти. "Не само да Куран није божја објављена ријеч него је јасно њено ђаволско надахнуће", своје аргументе о Курану износи фра Данијел.

Извор: Индеx.хр