Franjevac: Islam je gore zlo od nacizma

Na youtube-u se pojavio video u kojem stanoviti franjevac Danijel Maljur u sklopu web stranice koja se zove "Obrana vjere" nedvosmisleno širi islamofobne stavove.

Region 29.09.2015 | 22:49
Franjevac: Islam je gore zlo od nacizma

"Islam bez ikakve sumnje nadmašuje sve navedene tragedije čovječanstva", govori tako fra Danijel nakon što je nabrojao sve veće tragedije koje su kroz istoriju zadesile čovječanstvo - od Džingis Kanovih osvajanja pa sve do nacizma. Islam koji se, kako je rekao fra Danijel, na mala vrata uvlači u naše živote, gori je i od nacizma.

Nadalje, fra Danijel smatra da židovstvo i hrišćanstvo vuku zajedničke korijene od Abrahama, dok "jedino što islam vuče jest sasušeni korov", dodavši da židovstvo i hrišćanstvo nemaju ništa zajedničko ni sa Alahom, ni hrišćanstvom niti sa Kuranom.

Prema njemu, islam prkosi pravom Bogu, svim ljudima, ali i zdravom razumu. Za fra Danijela Kuran je nevjerodostojna knjiga jer je nastala puno nakon Muhamedove smrti. "Ne samo da Kuran nije božja objavljena riječ nego je jasno njeno đavolsko nadahnuće", svoje argumente o Kuranu iznosi fra Danijel.

Izvor: Index.hr