Новицки размишља о пензији!

Најбољи немачки кошаркаш по истеку уговора са Даласом 2017. највероватније ће завршити каријеру.

Кошарка 29.09.2015 | 20:00
Новицки размишља о пензији!

Уочи старта нове НБА сезоне, Дирк Новицки осврнуо се на своју каријеру. Један од најбољих европских кошаркаша заиграће 17. сезону у најјачој лиги света.

Тврди да има још штошта да понуди на паркету у дресу Даласа и очекује да ће завршити уговор у том клубу и сезону након те. А онда? Можда ће бити крај.

"Очигледно је да се приближава дан када ћу се повући, али није још дошло до тога да свакодневно размишљам о плажама и одмору. Желим да одрадим још две године уговора са Мавсима, надам се на високом нивоу, а онда ће вероватно уследити пензија. Ипак, од сада сам само посвећен тренинзима и томе да будем добар на паркету", рекао је Новицки.

Немачки кошаркаш (37), који је 1998. године изабран на драфту као девети "пик" од стране Милвоки Бакса, саопштио је да неће чекати 2017. да званично саопшти да се повлачи.

"Ја нисам од оних спортиста који годину дана унапред објављују да играју последњу сезону. То је најгора ствар коју можеш да урадиш и да сваки дан онда објашњаваш то и причаш о томе. Када будем решио да одем, ја ћу отићи. Тако ћу то урадити", јасно је поручио немачки ас.

Момак из Вурцбурга од доласка у НБА лигу 1998. године играо је само за један тим - Далас, са којим је и освојио шампионски прстен 2011. године.

Он је 13 пута наступао на "Ол стар" утакмици, 2007. био је најкориснији играч лиге, са репрезентацијом Немачке освојио је бронзу на Светском првенству у Индијанаполису 2002, када је био и МВП, а на Еуробаскету 2005. у Београду окитио се сребрном медаљом. Тада је такође био најкориснији играч првенства, али га је и ФИБА те године, као и 2011. прогласила за најбољег европског кошаркаша.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

не пензија него повлацење

29.09.2015 18:36

Ово 'пензија' је од превода ријеци 'ретиремент' Ја мислим да овај цовјек размисља о повлацењу од активног играња, а не о пензији

ОДГОВОРИТЕ