Novicki razmišlja o penziji!

Najbolji nemački košarkaš po isteku ugovora sa Dalasom 2017. najverovatnije će završiti karijeru.

Košarka 29.09.2015 | 20:00
Novicki razmišlja o penziji!

Uoči starta nove NBA sezone, Dirk Novicki osvrnuo se na svoju karijeru. Jedan od najboljih evropskih košarkaša zaigraće 17. sezonu u najjačoj ligi sveta.

Tvrdi da ima još štošta da ponudi na parketu u dresu Dalasa i očekuje da će završiti ugovor u tom klubu i sezonu nakon te. A onda? Možda će biti kraj.

"Očigledno je da se približava dan kada ću se povući, ali nije još došlo do toga da svakodnevno razmišljam o plažama i odmoru. Želim da odradim još dve godine ugovora sa Mavsima, nadam se na visokom nivou, a onda će verovatno uslediti penzija. Ipak, od sada sam samo posvećen treninzima i tome da budem dobar na parketu", rekao je Novicki.

Nemački košarkaš (37), koji je 1998. godine izabran na draftu kao deveti "pik" od strane Milvoki Baksa, saopštio je da neće čekati 2017. da zvanično saopšti da se povlači.

"Ja nisam od onih sportista koji godinu dana unapred objavljuju da igraju poslednju sezonu. To je najgora stvar koju možeš da uradiš i da svaki dan onda objašnjavaš to i pričaš o tome. Kada budem rešio da odem, ja ću otići. Tako ću to uraditi", jasno je poručio nemački as.

Momak iz Vurcburga od dolaska u NBA ligu 1998. godine igrao je samo za jedan tim - Dalas, sa kojim je i osvojio šampionski prsten 2011. godine.

On je 13 puta nastupao na "Ol star" utakmici, 2007. bio je najkorisniji igrač lige, sa reprezentacijom Nemačke osvojio je bronzu na Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu 2002, kada je bio i MVP, a na Eurobasketu 2005. u Beogradu okitio se srebrnom medaljom. Tada je takođe bio najkorisniji igrač prvenstva, ali ga je i FIBA te godine, kao i 2011. proglasila za najboljeg evropskog košarkaša.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

ne penzija nego povlacenje

29.09.2015 18:36

Ovo 'penzija' je od prevoda rijeci 'retirement' Ja mislim da ovaj covjek razmislja o povlacenju od aktivnog igranja, a ne o penziji

ODGOVORITE