Тодорић: Што више победа и што бољи пласман у АБА!

Спортски директор Партизана изјавио је да ће циљеви у новој сезони бити скромнији него пре. Коста Перовић пред потписом.

Кошарка 29.09.2015 | 15:40
Тодорић: Што више победа и што бољи пласман у АБА!

Партизан је завршио турнеју по Грчкој и Француској са три (очекивана) пораза, али Драган Тодорић каже за "Вечерње новости" да припремни период никада није био мерило, те да ће комплетирањем тима уследити и бољи резултати.

"Мада, не могу да кажем да ће бити као ранијих сезона".

Од доласка Петра Божића за новог шефа струке, ангажован је само ветеран Чедомир Витковац. Као ново лице на пробу је стигао Адин Врабац, а из првог дела припрема је у нерешеном статусу остао плејмејкер Андреј Магдевски.

Не треба сметнути с ума да ће се током јесени од повреда опоравити Михајло Андрић (крај октобра) и Едо Мурић (половина децембра).

"Биће појачања на две-три позиције, али не бих о именима док не буде готово".

"Базираћемо тим на млађима и евентуално неким момцима који су раније носили дрес Партизана. Покушаћемо да ангажујемо странце спремне да дођу ради афирмације, па да после наплате квалитет".

Тодорић је за "Новости" рекао да је "у наредних годину-две циљ да се клуб стабилизује, дође на позитивну нулу и врати поверење играча и спонзора", тако што се неће давати обећања и склапати уговори који после неће бити испоштовани.

"Сходно томе, амбиције су скромније. Циљ је да остваримо што више победа у АБА лиги, како бисмо помогли Србији да сачува четири места, а у домаћем првенству да обезбедимо учешће у АБА".

Коста Перовић (30, 218 цм), који од 10. септембра тренира са црно-белима, према незваничним информацијама би требало да потпише уговор на годину дана и врати се у клуб чији дрес је носио од 2002. до 2007.

Некадашњи репрезентативац Србије био је ван строја од децембра, због тешке повреде колена.

Коментари / 0

Оставите коментар