Todorić: Što više pobeda i što bolji plasman u ABA!

Sportski direktor Partizana izjavio je da će ciljevi u novoj sezoni biti skromniji nego pre. Kosta Perović pred potpisom.

Košarka 29.09.2015 | 15:40
Todorić: Što više pobeda i što bolji plasman u ABA!

Partizan je završio turneju po Grčkoj i Francuskoj sa tri (očekivana) poraza, ali Dragan Todorić kaže za "Večernje novosti" da pripremni period nikada nije bio merilo, te da će kompletiranjem tima uslediti i bolji rezultati.

"Mada, ne mogu da kažem da će biti kao ranijih sezona".

Od dolaska Petra Božića za novog šefa struke, angažovan je samo veteran Čedomir Vitkovac. Kao novo lice na probu je stigao Adin Vrabac, a iz prvog dela priprema je u nerešenom statusu ostao plejmejker Andrej Magdevski.

Ne treba smetnuti s uma da će se tokom jeseni od povreda oporaviti Mihajlo Andrić (kraj oktobra) i Edo Murić (polovina decembra).

"Biće pojačanja na dve-tri pozicije, ali ne bih o imenima dok ne bude gotovo".

"Baziraćemo tim na mlađima i eventualno nekim momcima koji su ranije nosili dres Partizana. Pokušaćemo da angažujemo strance spremne da dođu radi afirmacije, pa da posle naplate kvalitet".

Todorić je za "Novosti" rekao da je "u narednih godinu-dve cilj da se klub stabilizuje, dođe na pozitivnu nulu i vrati poverenje igrača i sponzora", tako što se neće davati obećanja i sklapati ugovori koji posle neće biti ispoštovani.

"Shodno tome, ambicije su skromnije. Cilj je da ostvarimo što više pobeda u ABA ligi, kako bismo pomogli Srbiji da sačuva četiri mesta, a u domaćem prvenstvu da obezbedimo učešće u ABA".

Kosta Perović (30, 218 cm), koji od 10. septembra trenira sa crno-belima, prema nezvaničnim informacijama bi trebalo da potpiše ugovor na godinu dana i vrati se u klub čiji dres je nosio od 2002. do 2007.

Nekadašnji reprezentativac Srbije bio je van stroja od decembra, zbog teške povrede kolena.

Komentari / 0

Ostavite komentar