"Не волим поређења, хоћу да будем Бјелица!"

Нови Србин у НБА лиги говорио за америчке новинаре уочи почетка тренинг кампа. "Јесам 'руки', али имам искуство да помогнем тиму".

Кошарка 29.09.2015 | 17:00
"Не волим поређења, хоћу да будем Бјелица!"

Немања Бјелица имао је "први радни дан" у Минесоти, пошто се екипа окупила за такозвани "медијски дан" уочи почетка тренинг кампа.

Репрезентативац Србије је одмах по завршетку Еуробаскета отпутовао у Минеаполис, како би тренирао и што боље се припремио за нову сезону, чији старт је заказан за 27. октобар.

Новинаре је прво занимало да ли му се свиђа што га зову "професор великих шутева", те да ли ће то бити оптерећење за њега у првој сезони у НБА, а српски кошаркаш је само кратко одговорио: "Волим тај надимак!"

Он је изразио одушевљење због тога што ће Кевин Гарнет и ове сезоне носити дрес "вукова" и рекао да "једва чека да учи од њега".

Вршилац дужности тренера Сем Мичел, који је ту као замена за Флипа Саундерса који се лечи од рака, каже да неће штедети Бјелицу јер је играо на Еуробаскету, а исто ће проћи и Ендрју Вигинс и Горги Дијенг, који су играли за своје репрезентације током лета.

Бјелица је свестан да ће бити проблема у привикавању на нову средину и нови стил игре, али истиче да није класичан дебитант. Уосталом, има пуних 27 година и евролигашки МВП трофеј!

"Јесам 'руки', али сам дуго у кошарци и спреман сам за овај изазов. Знам да морам да играм 'јако' и да се спремим за напорну сезону у НБА, где су сви навикли да играју тако. Покушаћу да помогнем тиму, мислим да моје искуство из Европе може да се употреби".

Упитан са којим играчем је најсличнији и какву игру навијачи могу да очекују, одговорио је да нерадо врши поређења.

"Немојте да ме схватите погрешно, али не знам одговор на то питање... Желим и овде да будем - Немања Бјелица".

Познато је да има квалитете који су ретки за играче високе скоро 210 цм.

"Сада сам 'четворка', али код тренера Светислава Пешића сам 15-20 минута играо плејмејкера и то искуство ми је много помогло у каријери. Може се рећи да сам 'плеј-крило'".

За новог саиграча Николу Пековића изјавио је да му је драго што ће играти са њим, а не против њега.

"Он је најбољи центар Европе, доминантан, сјајна особа и кошаркаш. Презадовољан сам што сам овде са њим".

Коментари / 0

Оставите коментар