"Ne volim poređenja, hoću da budem Bjelica!"

Novi Srbin u NBA ligi govorio za američke novinare uoči početka trening kampa. "Jesam 'ruki', ali imam iskustvo da pomognem timu".

Košarka 29.09.2015 | 17:00
"Ne volim poređenja, hoću da budem Bjelica!"

Nemanja Bjelica imao je "prvi radni dan" u Minesoti, pošto se ekipa okupila za takozvani "medijski dan" uoči početka trening kampa.

Reprezentativac Srbije je odmah po završetku Eurobasketa otputovao u Mineapolis, kako bi trenirao i što bolje se pripremio za novu sezonu, čiji start je zakazan za 27. oktobar.

Novinare je prvo zanimalo da li mu se sviđa što ga zovu "profesor velikih šuteva", te da li će to biti opterećenje za njega u prvoj sezoni u NBA, a srpski košarkaš je samo kratko odgovorio: "Volim taj nadimak!"

On je izrazio oduševljenje zbog toga što će Kevin Garnet i ove sezone nositi dres "vukova" i rekao da "jedva čeka da uči od njega".

Vršilac dužnosti trenera Sem Mičel, koji je tu kao zamena za Flipa Saundersa koji se leči od raka, kaže da neće štedeti Bjelicu jer je igrao na Eurobasketu, a isto će proći i Endrju Vigins i Gorgi Dijeng, koji su igrali za svoje reprezentacije tokom leta.

Bjelica je svestan da će biti problema u privikavanju na novu sredinu i novi stil igre, ali ističe da nije klasičan debitant. Uostalom, ima punih 27 godina i evroligaški MVP trofej!

"Jesam 'ruki', ali sam dugo u košarci i spreman sam za ovaj izazov. Znam da moram da igram 'jako' i da se spremim za napornu sezonu u NBA, gde su svi navikli da igraju tako. Pokušaću da pomognem timu, mislim da moje iskustvo iz Evrope može da se upotrebi".

Upitan sa kojim igračem je najsličniji i kakvu igru navijači mogu da očekuju, odgovorio je da nerado vrši poređenja.

"Nemojte da me shvatite pogrešno, ali ne znam odgovor na to pitanje... Želim i ovde da budem - Nemanja Bjelica".

Poznato je da ima kvalitete koji su retki za igrače visoke skoro 210 cm.

"Sada sam 'četvorka', ali kod trenera Svetislava Pešića sam 15-20 minuta igrao plejmejkera i to iskustvo mi je mnogo pomoglo u karijeri. Može se reći da sam 'plej-krilo'".

Za novog saigrača Nikolu Pekovića izjavio je da mu je drago što će igrati sa njim, a ne protiv njega.

"On je najbolji centar Evrope, dominantan, sjajna osoba i košarkaš. Prezadovoljan sam što sam ovde sa njim".

Komentari / 0

Ostavite komentar