Аспирин: Револуција у лијечењу рака

Скромна таблета Аспирина, коју је скоро свако бар једном у животу пробао, могла би постати револуционаран продукт у лијечењу рака, казала је група холандских научника који се од 1998. године баве ћелијама рака које нападају пробавни систем.

Свијет 28.09.2015 | 17:43
Аспирин: Револуција у лијечењу рака

Укупно 14.000 пацијената било је обухваћено у периоду од 1998. до 2011. године, а код оних који су у том периоду узимали Аспирин, примјећен је "дужи животни вијек с раком".

Наводно, ова таблета "удуплава" живот под болешћу којој суштински нема лијека, а резултати студије су објављени на Еверопском конгресу лијечења од рака у Бечу.

"Открили смо терапију Аспирином која је јако јефтина, и у будућности ће имати велику улогу у лијечењу болести", казао је доктор Мартине Фроуwс, један од лидера тима са Леиден Универзитета у Холандији.

Аспирин доктори иначе зову "магични метак", будући да спријечава срчане болести, Алзхеизмерову болест, као и многе друге "ситне" болести с којима се људи могу сусрести.

"Употреба Аспирина може спријечити колактерални рак, будући да се ћелије ове болести 'крију' од овог лијека, а потом изумиру", појашњено је.

Извор: Н1

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

...

28.09.2015 15:49

...Бице нам будуцност фина уз употребу аспирина...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вјецити зивот

30.09.2015 11:10

Идемо на Марс