Најезда пацова и инсеката у Мостару

Суочени с најездом пацова, других глодара и инсеката у Мостару, чланови Удружења грађана Врисак организовали су потписивање петиције за провођење мјера дезинфекције, дезинсекције и дератизације у граду.

Босна и Херцеговина 28.09.2015 | 15:34
Најезда пацова и инсеката у Мостару

Цијела акција одвија се у склопу најављене кампање "Вриштимо за Мостар". Моника Ћубела, портпарол Удружења грађана Врисак казала је како је задња дератизација града обављена прије седам година, тачније 2008. године.

"Ово смо сад видјели као нужан проблем с обзиром да би се ДДД мјере требале одрадити у новембру ове године. Уколико се оне не би одрадиле, ми нећемо имати дератизацију која није урађена већ седам година. Задња дератизација града урађена је 2008. године, а требала би се по правилу радити двапут годишње и то је велики проблем”, истакла је Ћубела.

Мостар затрпан смећем

Удружење грађана Врисак у оквиру ове кампање извршило је истраживање како би се увјерили ко сноси кривицу због необављања дератизације и масовне појаве пацова и других глодара у граду.

"Ми смо на самом почетку мислили да је Град Мостар највише крив што нису урађене ДДД мјере, али испоставило се да је криво кантонално Министарство здравства, рада и социјалне заштите. Министарство здравства нам је признало да они требају радити дератизацију на нивоу кантона, али нажалост новца за то немају. Овим поводом, тачније скупљеним потписима настојимо подстаћи власт и покушати нечим допринијети да цјелокупни проблем није до грађана, јер заиста Мостар је из године у годину град који постаје затрпан смећем”, додала је Ћубела.

У само неколико минута десетине грађана огорчених стањем у Мостару потписали су петицију.

Извор: Клиx.ба

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Анте

28.09.2015 13:41

Па сад це Цовиц и онај Цавара гладни из њујорка они це појести а могла би и Биба Борјана мало у лов.

ОДГОВОРИТЕ