Задар опен: Фенеру трофеј, Звезда на крају 5.!

Кошаркаши Фенербахчеа победили су Бајерн у финалу са убедљивих 76:55 и освојили турнир у Задру. 

Кошарка 28.09.2015 | 13:00
Задар опен: Фенеру трофеј, Звезда на крају 5.!

Тако је сусрет наших трофејних стручњака припао Жељку Обрадовићу, док је Светислав Пешић са минхенским тимом морао да се задовољи другим местом на јаком турниру.

За најкориснијег играча (МВП) изабран је Екпе Удо, НБА појачање Фенера, за који је први пут после Еуробаскета заиграо Јан Весели. Сјајни Чех је убацио 16 поена уз осам скокова док је Удо додао осам поена, девет ухваћених лопти и пет асистенција.

Марко Кешељ се у победничком тиму истакао са 10 поена, док се Никола Калинић није уписао за 11 минута уз шут 0/3, али је имао два скока. Богдан Богдановић није играо.

Бајерн је у финалу шутирао свега 23/64 из игре, односно 35 одсто, а најефикаснији био је Ренфро са свега девет поена.

Треће место освојио је Олимпијакос победом над Дарушафаком (61:57) уз одличан деби Николе Милутинова, док је Црвена звезда заузела пето место тријумфом над домаћином Задром са 68:57.

Кошаркаши Црвене звезде су освојили пето место на турниру у Задру, пошто су у последњој утакмици савладали домаћу селекцију са 68:57. Одиграли су Београђани одлично прво полувреме, али ће стручни штаб ипак бити забринут после ове утакмице, јер је Звезда била катастрофална у трећој четвртини, током које су постигли само четири поена.

Најефикаснији у редовима Београђана били су Лука Митровић са 17 и Софоклис Скорцанитис са 16 поена. Црвено-бели су остварили победу која ће утицати на самопоуздање пред почетак АБА лиге и меч са Мега Лексом 1. октобра.

Звезда је меч почела у петорци Гал Мекел, Бранко Лазић, Рајан Томпсон, Лука Митровић и Софоклис Скорцанитис.

Звезда је заиграла на високом нивоу, за разлику од претходних мечева против Дарушафаке и Фенербахчеа, па је убрзо кошевима Скорцанитиса и Митровића побегла на 7-2.

Разиграли су се Мекел и Скорцанитис, који су предводили Звезду до велике предности 17:5 на четири минута пре краја четвртине. После тога је селектор Дејан Радоњић мало комбиновао састав, што је Задар искористио да мало ублажи заостатак, па је после првих 10 минута Звезда водила 21:13.

Наставили су Београђани у другој четвртини са фуриозном игром, серијом од 6:0 опет су стекли двоцифрену предност и успоставили доминацију. Сјајном игром у рекету, уз велики број поена Скорцанитиса и Настића, црвено-бели су повећали разлику на 35:16, а тек после поена Томпсона са линије слободних бацања и домаћа селекција је успела да постигне неки кош.

На полувремену Звезда је водила 41:23, а једина негативна ствар из редова црвено-белих била су три прекршаја Скорцанитиса, у тим тренуцима најефикаснијег играча утакмице са 12 поена. Искусни грчки центар је у Задру показао велику жељу да се докаже у свом новом клубу, али то је проузроковало да направи нешто више прекршаја.

Неко сасвим друго лице показали су црвено-бели у другом полувремену. Нестала је креативност из напада, али и агресивност у одбрани, што је Драго Пашалић искористио да са неколико узастопних поена повуче своју екипу ка преокрету.

Катастрофалну четвртину одиграли су црвено-бели, током које су за девет минута дали само један кош, који је био дело Митровића. Успео је Задар серијом 20:2 да изједначи резултат, да би тек у последњем нападу Немања Дангубић постигао кош и тако вратио предност шампиону Србије. Потпуно је несхватљиво било шта се десило Звезди током треће четвртине, и тиме ће морати стручни штаб озбиљно да се позабави до почетка сезоне.

У последњих десет минута Звезда је ипак успела да врати резултат на сигурнију разлику у своју корист, а заслуге за то припадају пре свега Стефану Јовићу, који је свих седам својих поена постигао у овој четвртини.

Њему је помогао капитен Митровић, који је тројком одвео Звезду на +9, да би потом Јовић на исти начин и дефинитивно решио утакмицу.

Коментари / 0

Оставите коментар