ПДП: Смијенити Владу и расписати изборе

Позивамо предсједника Републике Српске Милорада Додика да смијени Владу Републике Српске и распише нове изборе, поручио је данас члан Предсједништва ПДП-а Драгиша Делић.

Република Српска 26.09.2015 | 15:35
ПДП: Смијенити Владу и расписати изборе

Још један у низу показатеља немоћи Владе Републике Српске да рјеши нагомилане проблеме у Српској је изјава премијерке Жељке Цвијановић да неће бити ништа од обећаног руског кредита, те да су за то одговорни српски представници у заједничким институцијама БиХ, што није тачно, истиче Делић и додаје да би ПДП подржао то кредитно задужење уколико би ишло у инвестирање или у покривање ранијег кредита, а не у потрошњу.

Свакодневно задуживање за 15 или 20 милиона трезорским записима довело је до забрињавајуће финансијске ситуације у Српској, због чега је потребно предузети конкретне мјере.

“Позивамо предсједника Републике Српске Милорада Додика да ову Владу, која је изгубила легитимитет и у Народној скупштини јер функционише на основу папака и лицемјера који су се продали за ситне паре, смијени и позивамо га да распише нове изборе за Народну скупштину Републике Српске, били они ванредни или пријевремени.

Ово је неиздрживо стање и бојим се да ће бунт народа да буде евидентан”, каже Делић.

ПДП је позвао Владу Српске да упути захтјев министарству правде у Савјету министара БиХ, с обзиром да је, како каже Делић, министарство у надлежности ХДЗ-а, братске партије СНСД-а, и да се пресуђени криминалац Миле Радишић приведе пред лице правде преко заједничких органа БиХ.

“Јасно нам је да у неколико заједничких састанака Владе Српске и Србије нико није поменуо да Србија, пошто се зна мјесто његовог боравка, испоручи господина Радишића и да он одговара за оно што је пресуђен.

Остало је једино рјешење да на овај начин издефинишемо сарадњу Савјета министара и Владе Републике Српске и да тај фамозни предмет од три године уступе министарству правде БиХ”.

Ниједан акт за пет мјесеци функционисања Савјета министара БиХ није донесен на штету Републике Српске, тврди Делић и додаје да све одлуке имају сагласност ресорних министарстава у Влади Српске.

Изјаве Милорада Додика о наводној издаји српских представника у Сарајеву су само празне приче којима се покрива хаотичност у Републици Српској, посебно у финансијском сектору, закључује Делић.

Погледајте прилог из Дневника 1 БН ТВ

БН ТВ

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Ем ти јарца

26.09.2015 13:38

Добар приједлог.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Остоја

26.09.2015 17:41

И ста добијамо. Остаје исти кавез, исти цувари само у новим униформама. Опет тросак за набавку нових униформи. Спас је у самој сјеци јавне управе у првом тренутку бројно стање преполовит а у наредном полугодисту и то сто је остало преполовит.

Name

лоло

26.09.2015 13:57

Мрси се клупко. Још мало и власт неће моћи мрднути. Мораће Додик и компанија почети продавати и некретнине које се воде на њима...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЈС

26.09.2015 14:34

Обавезно расписати нове изборе за све нивое власти! Миле, расписуј!

ОДГОВОРИТЕ
Name

xyxy

26.09.2015 14:34

ОПЉАЧКАЛИ СВЕ ЧЕГА СУ СЕ ДОТАКЛИ И САД КРИВИ ОНИ ШТО СУ У ЗАЈЕДНИЧКИМ ИНСТИТУЦИЈАМА. ТО ЈЕ ПРИЧЕ ЗА МАЛУ ДЈЕЦУ. БИЛИ СУ СВЕ ОВЕ ГОДИНЕ У ВЛАСТИ У ЗАЈЕДНИЧКИМ ИНСТИТУЦИЈАМА И МИСЛЕ ДА ЈЕ СВЕ ЦВЈЕТАЛО. ЊИМА НИШТА НЕ ВАЉА АКО ОНИ НЕ ПАРТИЦИПИРАЈУ У НЕЧЕМУ. УНИШТИЛИ СВЕ. ПОСАО НИКО НЕ МОЖЕ ДОБИТИ КО НИЈЕ У СНСД-у. У ПОРЕСКОЈ ДУШАНКИНИ СИНОВИ И ЉУБАВНИЦЕ МИНИСТАРА И БИЗНИСМЕНА ДОБИЈАЈУ ПОСАО И ТО СА ВИКЕНД ФАКУЛТЕТИМА ДОК ДЈЕЦА ПОГИНУЛИХ БОРАЦА НЕ МОГУ ДОБИТИ СТАЛНО ЗАПОСЛЕЊЕ СА ДРЖАВНИМ ФАКУЛТЕТОМ, А И ПРИПРАВНИЧКИ НЕ МОГУ ДОБИТИ ДА ОДРАДЕ. БРУКА И СРАМОТА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

горан

26.09.2015 15:12

Добра идеја

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не

26.09.2015 15:31

Ми Босњаци нисмо за то јер Додик нам помазе својим потезима да БИХ буде јединствена без Ендитета само јос фали референдум директно отварање Дејтона.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТО ДРАГИША

26.09.2015 16:36

ТАКО ЈЕ ДРАГИША НЕКА ИДУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

соколац

26.09.2015 16:40

Паралелно нека се истрази криминсл који си ти нсправио док си био директор романинке на сокоцу, па како и гдје си заврсио факултет...бице тога јос...

ОДГОВОРИТЕ
Name

сдс

26.09.2015 16:50

Ви црвени сте пукли на романијској регији а цицко вас је на сокоцу унистио

Name

Зеро

26.09.2015 21:57

Поцела су пријетње ,немојте се само обострано поубијати. Била би стета.

Name

истоцно сарајево

26.09.2015 16:45

Браво Драгиса..знаци поцињес да им зивот загорцавас...оставке негооо какоооо..бандо црвенаааа

ОДГОВОРИТЕ
Name

белај

26.09.2015 17:32

Делићу ови су сви слуге Бајине они су ту да слушају и раде шта он каже да тако буде, само сви оставке или да разгуле бјежанију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

27.09.2015 06:49

Да је Баја дрекавац за сваки лоповлук подносио оставку - не би ни дана био на власти.

ОДГОВОРИТЕ