PDP: Smijeniti Vladu i raspisati izbore

Pozivamo predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da smijeni Vladu Republike Srpske i raspiše nove izbore, poručio je danas član Predsjedništva PDP-a Dragiša Delić.

Republika Srpska 26.09.2015 | 15:35
PDP: Smijeniti Vladu i raspisati izbore

Još jedan u nizu pokazatelja nemoći Vlade Republike Srpske da rješi nagomilane probleme u Srpskoj je izjava premijerke Željke Cvijanović da neće biti ništa od obećanog ruskog kredita, te da su za to odgovorni srpski predstavnici u zajedničkim institucijama BiH, što nije tačno, ističe Delić i dodaje da bi PDP podržao to kreditno zaduženje ukoliko bi išlo u investiranje ili u pokrivanje ranijeg kredita, a ne u potrošnju.

Svakodnevno zaduživanje za 15 ili 20 miliona trezorskim zapisima dovelo je do zabrinjavajuće finansijske situacije u Srpskoj, zbog čega je potrebno preduzeti konkretne mjere.

“Pozivamo predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da ovu Vladu, koja je izgubila legitimitet i u Narodnoj skupštini jer funkcioniše na osnovu papaka i licemjera koji su se prodali za sitne pare, smijeni i pozivamo ga da raspiše nove izbore za Narodnu skupštinu Republike Srpske, bili oni vanredni ili prijevremeni.

Ovo je neizdrživo stanje i bojim se da će bunt naroda da bude evidentan”, kaže Delić.

PDP je pozvao Vladu Srpske da uputi zahtjev ministarstvu pravde u Savjetu ministara BiH, s obzirom da je, kako kaže Delić, ministarstvo u nadležnosti HDZ-a, bratske partije SNSD-a, i da se presuđeni kriminalac Mile Radišić privede pred lice pravde preko zajedničkih organa BiH.

“Jasno nam je da u nekoliko zajedničkih sastanaka Vlade Srpske i Srbije niko nije pomenuo da Srbija, pošto se zna mjesto njegovog boravka, isporuči gospodina Radišića i da on odgovara za ono što je presuđen.

Ostalo je jedino rješenje da na ovaj način izdefinišemo saradnju Savjeta ministara i Vlade Republike Srpske i da taj famozni predmet od tri godine ustupe ministarstvu pravde BiH”.

Nijedan akt za pet mjeseci funkcionisanja Savjeta ministara BiH nije donesen na štetu Republike Srpske, tvrdi Delić i dodaje da sve odluke imaju saglasnost resornih ministarstava u Vladi Srpske.

Izjave Milorada Dodika o navodnoj izdaji srpskih predstavnika u Sarajevu su samo prazne priče kojima se pokriva haotičnost u Republici Srpskoj, posebno u finansijskom sektoru, zaključuje Delić.

Pogledajte prilog iz Dnevnika 1 BN TV

BN TV

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

Em ti jarca

26.09.2015 13:38

Dobar prijedlog.

ODGOVORITE
Name

Ostoja

26.09.2015 17:41

I sta dobijamo. Ostaje isti kavez, isti cuvari samo u novim uniformama. Opet trosak za nabavku novih uniformi. Spas je u samoj sjeci javne uprave u prvom trenutku brojno stanje prepolovit a u narednom polugodistu i to sto je ostalo prepolovit.

Name

lolo

26.09.2015 13:57

Mrsi se klupko. Još malo i vlast neće moći mrdnuti. Moraće Dodik i kompanija početi prodavati i nekretnine koje se vode na njima...

ODGOVORITE
Name

DJS

26.09.2015 14:34

Obavezno raspisati nove izbore za sve nivoe vlasti! Mile, raspisuj!

ODGOVORITE
Name

xyxy

26.09.2015 14:34

OPLJAČKALI SVE ČEGA SU SE DOTAKLI I SAD KRIVI ONI ŠTO SU U ZAJEDNIČKIM INSTITUCIJAMA. TO JE PRIČE ZA MALU DJECU. BILI SU SVE OVE GODINE U VLASTI U ZAJEDNIČKIM INSTITUCIJAMA I MISLE DA JE SVE CVJETALO. NJIMA NIŠTA NE VALJA AKO ONI NE PARTICIPIRAJU U NEČEMU. UNIŠTILI SVE. POSAO NIKO NE MOŽE DOBITI KO NIJE U SNSD-u. U PORESKOJ DUŠANKINI SINOVI I LJUBAVNICE MINISTARA I BIZNISMENA DOBIJAJU POSAO I TO SA VIKEND FAKULTETIMA DOK DJECA POGINULIH BORACA NE MOGU DOBITI STALNO ZAPOSLENJE SA DRŽAVNIM FAKULTETOM, A I PRIPRAVNIČKI NE MOGU DOBITI DA ODRADE. BRUKA I SRAMOTA.

ODGOVORITE
Name

goran

26.09.2015 15:12

Dobra ideja

ODGOVORITE
Name

Ne

26.09.2015 15:31

Mi Bosnjaci nismo za to jer Dodik nam pomaze svojim potezima da BIH bude jedinstvena bez Enditeta samo jos fali referendum direktno otvaranje Dejtona.

ODGOVORITE
Name

TO DRAGIŠA

26.09.2015 16:36

TAKO JE DRAGIŠA NEKA IDU.

ODGOVORITE
Name

sokolac

26.09.2015 16:40

Paralelno neka se istrazi kriminsl koji si ti nspravio dok si bio direktor romaninke na sokocu, pa kako i gdje si zavrsio fakultet...bice toga jos...

ODGOVORITE
Name

sds

26.09.2015 16:50

Vi crveni ste pukli na romanijskoj regiji a cicko vas je na sokocu unistio

Name

Zero

26.09.2015 21:57

Pocela su prijetnje ,nemojte se samo obostrano poubijati. Bila bi steta.

Name

istocno sarajevo

26.09.2015 16:45

Bravo Dragisa..znaci pocinjes da im zivot zagorcavas...ostavke negooo kakoooo..bando crvenaaaa

ODGOVORITE
Name

belaj

26.09.2015 17:32

Deliću ovi su svi sluge Bajine oni su tu da slušaju i rade šta on kaže da tako bude, samo svi ostavke ili da razgule bježaniju.

ODGOVORITE
Name

Nikola

27.09.2015 06:49

Da je Baja drekavac za svaki lopovluk podnosio ostavku - ne bi ni dana bio na vlasti.

ODGOVORITE