Одлучено: Избори у ФСС почињу у понедјељак!

Зоран Петровић именован за председника Судијске комисије!

Фудбал 25.09.2015 | 21:20
Одлучено: Избори у ФСС почињу у понедјељак!

Лобирања су одавно почела, опозиција се неколико пута оглашавала, чак је и актуиелни председник Томислав Караџић најавио повлачење, а сад је и дефинитивно јасно - биће избора у Фудбалском савезу Србије.

И не само то: зна се и кад стартују. За понедељак 28. септембар заказан је почетак изборних процедура. То је главни закључак седнице Извршног одбора ФС Србије, којом је у Старој Пазови председавао Томислав Караџић.
„Почев од 28. септембра у свим срединама које ће бити укључене у изборни поступак у ФС Србије (регионални савези, стручна организација фудбалских тренера, стручна организација фудбалских судија, Заједница клубова Супер лиге и Удружење клубова Прве лиге Србије) почеће припремне радње за спровођење изборног поступка у оквиру којих ће се формирати одбори за спровођење избора“, наводи се на сајту Фудбалског савеза Србије.

Извршни одбор ФСС ће на седници која у другој половини октобра усвојити одлуку о образовању Одбора за спровођење избора у ФС Србије. То тело чиниће девет чланова, а његов основни задатак биће да координира спровођење избора на свим нивоима у Савезу.

Према наодима на сајту ФСС процедура је следећа:
„Регионални савези, Стручна организација тренера и Стручна организација судија ће најкасније до 15. октобра доставити предлоге састава својих одбора за спровођење избора, а које ће верификовати Извршни одбор на наредној седници. У саставу Одбора за спровођење избора по регионалним фудбалским савезима обавезно морају да буду заступљени представници свих структура које учествују у изборима, а у складу са принципима који важе за Одбор за спровођење избора на нивоу ФС Србије“.

Иначе, пре Извршног, одржан је и Одбор за хитна питања, на коме је прослављени српски арбитар Зоран Петровић именован за председника Судијске комисије ФСС, до истека мандата актуелног сазива.

Коментари / 0

Оставите коментар