Odlučeno: Izbori u FSS počinju u ponedjeljak!

Zoran Petrović imenovan za predsednika Sudijske komisije!

Fudbal 25.09.2015 | 21:20
Odlučeno: Izbori u FSS počinju u ponedjeljak!

Lobiranja su odavno počela, opozicija se nekoliko puta oglašavala, čak je i aktuielni predsednik Tomislav Karadžić najavio povlačenje, a sad je i definitivno jasno - biće izbora u Fudbalskom savezu Srbije.

I ne samo to: zna se i kad startuju. Za ponedeljak 28. septembar zakazan je početak izbornih procedura. To je glavni zaključak sednice Izvršnog odbora FS Srbije, kojom je u Staroj Pazovi predsedavao Tomislav Karadžić.
„Počev od 28. septembra u svim sredinama koje će biti uključene u izborni postupak u FS Srbije (regionalni savezi, stručna organizacija fudbalskih trenera, stručna organizacija fudbalskih sudija, Zajednica klubova Super lige i Udruženje klubova Prve lige Srbije) počeće pripremne radnje za sprovođenje izbornog postupka u okviru kojih će se formirati odbori za sprovođenje izbora“, navodi se na sajtu Fudbalskog saveza Srbije.

Izvršni odbor FSS će na sednici koja u drugoj polovini oktobra usvojiti odluku o obrazovanju Odbora za sprovođenje izbora u FS Srbije. To telo činiće devet članova, a njegov osnovni zadatak biće da koordinira sprovođenje izbora na svim nivoima u Savezu.

Prema naodima na sajtu FSS procedura je sledeća:
„Regionalni savezi, Stručna organizacija trenera i Stručna organizacija sudija će najkasnije do 15. oktobra dostaviti predloge sastava svojih odbora za sprovođenje izbora, a koje će verifikovati Izvršni odbor na narednoj sednici. U sastavu Odbora za sprovođenje izbora po regionalnim fudbalskim savezima obavezno moraju da budu zastupljeni predstavnici svih struktura koje učestvuju u izborima, a u skladu sa principima koji važe za Odbor za sprovođenje izbora na nivou FS Srbije“.

Inače, pre Izvršnog, održan je i Odbor za hitna pitanja, na kome je proslavljeni srpski arbitar Zoran Petrović imenovan za predsednika Sudijske komisije FSS, do isteka mandata aktuelnog saziva.

Komentari / 0

Ostavite komentar