"Не одговарам на примитивне изјаве, а роба може у Србију"

Гост централног Дневника ХРТ је премијер Србије Александар Вучић који говори о нормализацији промета између Хрватске и Србије.

Регион 25.09.2015 | 20:00
"Не одговарам на примитивне изјаве, а роба може у Србију"

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да је одлука хрватске Владе да отвори границу добра и најавио да ће Влада Србије на седници заказаној за 21 сат испунити своје обећање и укинути контрамеру.

"Апсолутно, то је наш посао, то је наше обећање, грађани Хрватске су добродошли у нашу земљу... У 21.00 сат Влада Србије ће донети ту одлуку", рекао је Вучић за Дневник ХРТ одговарајући на питање да ли ће Влада Србије повући своје мере.

Вучић је рекао и да Србија није та која је терала људе да излазе из аутомобила и пешице прелазе границу и поновио да у Србији једва чекамо да видимо и хрватске камионе и робу и грађане.

"Одлука хрватске владе је добра, не бих да коментаришем мотиве, то је на њима, очигледно је да је у Хрватској почела изборна кампања", рекао је Вучић.

ИЗ ОБРАЋАЊА ПРЕМИЈЕРА ВУЧИЋА:

19.18 - Молим све медије у Србији да спусте реторику јер желимо најбоље могуће односе са Хрватском. Од мене нисте могли да чујете ни једну ружну реч.

19.17 - Хајде да не правимо напријатеље дамо где их нема. Хајде да имамо добре односе. Добродошли сте у Србију. Ово је била само једна лоша одлука Ваше Владе.

19.16 - Не видим проблем што сам разговарао са Карамарком.

19.15 - Не желим да одговарам на примитивне изјаве из Хрватске.

19.12 - Одлука хрватске владе да отвори границе је добра. Ми смо радосни у Србији. Честитамо грађанима и Србије и Хрватске. Верујем да никоме неће пасти на памет да крши ССП.

19.11 - Ми никад не бисмо уводили наше мере да није било противправних мера хрватске владе.

Извор: Курир

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

сесељ

25.09.2015 18:15

Па кад смо гладни и зедни

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свака Цаст

25.09.2015 19:23

Ум царује,снага кладе ваља... Ма браво паметни цовеце

ОДГОВОРИТЕ