"Ne odgovaram na primitivne izjave, a roba može u Srbiju"

Gost centralnog Dnevnika HRT je premijer Srbije Aleksandar Vučić koji govori o normalizaciji prometa između Hrvatske i Srbije.

Region 25.09.2015 | 20:00
"Ne odgovaram na primitivne izjave, a roba može u Srbiju"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je odluka hrvatske Vlade da otvori granicu dobra i najavio da će Vlada Srbije na sednici zakazanoj za 21 sat ispuniti svoje obećanje i ukinuti kontrameru.

"Apsolutno, to je naš posao, to je naše obećanje, građani Hrvatske su dobrodošli u našu zemlju... U 21.00 sat Vlada Srbije će doneti tu odluku", rekao je Vučić za Dnevnik HRT odgovarajući na pitanje da li će Vlada Srbije povući svoje mere.

Vučić je rekao i da Srbija nije ta koja je terala ljude da izlaze iz automobila i pešice prelaze granicu i ponovio da u Srbiji jedva čekamo da vidimo i hrvatske kamione i robu i građane.

"Odluka hrvatske vlade je dobra, ne bih da komentarišem motive, to je na njima, očigledno je da je u Hrvatskoj počela izborna kampanja", rekao je Vučić.

IZ OBRAĆANJA PREMIJERA VUČIĆA:

19.18 - Molim sve medije u Srbiji da spuste retoriku jer želimo najbolje moguće odnose sa Hrvatskom. Od mene niste mogli da čujete ni jednu ružnu reč.

19.17 - Hajde da ne pravimo naprijatelje damo gde ih nema. Hajde da imamo dobre odnose. Dobrodošli ste u Srbiju. Ovo je bila samo jedna loša odluka Vaše Vlade.

19.16 - Ne vidim problem što sam razgovarao sa Karamarkom.

19.15 - Ne želim da odgovaram na primitivne izjave iz Hrvatske.

19.12 - Odluka hrvatske vlade da otvori granice je dobra. Mi smo radosni u Srbiji. Čestitamo građanima i Srbije i Hrvatske. Verujem da nikome neće pasti na pamet da krši SSP.

19.11 - Mi nikad ne bismo uvodili naše mere da nije bilo protivpravnih mera hrvatske vlade.

Izvor: Kurir

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

seselj

25.09.2015 18:15

Pa kad smo gladni i zedni

ODGOVORITE
Name

Svaka Cast

25.09.2015 19:23

Um caruje,snaga klade valja... Ma bravo pametni covece

ODGOVORITE