Српкиње сутра почињу поход на европско злато! Њемачка први ривал

Српске одбојашице у суботу започињу такмичење на Европском првенству у Холандији, утакмицом са Немачком од 18 часова.

Остали спортови 25.09.2015 | 19:00
Српкиње сутра почињу поход на европско злато! Њемачка први ривал

Изабранице селектора Зорана Терзића у Ајнтховен су допутивале осокољене освајањем сребрне медаље на Светском купу у Јапану, чиме су обезбедиле и учешће на Олимпијским играма у Рију следеће године.

Зато ће на европском шампионату Српкиње бити сврстане међу главне фаворите за медаљу, али ће извесно осетити и растераћење због обезбеђене визе за Рио.

У групи са Немачком, Чешком и Румунијом сигурно се очекује да Србија заузме прво место, које води директно у четвртфинале. Ипак, и у случају неког кикса ништа није изгубљено, јер ће другопласирана и трећепласирана репрезентација играти у осмини финала.

Наша група се у елиминационој фази укршта са групом Б, у којој се налазе још Азербејџан, Турска и Мађарска. Мечеви осмине финала на програму су у среду 30. септембра, док је четвртфинале предвиђено да се одигра 1. октобра. Обе фазе одиграће се у Антверпену, граду у Белгији која је други организатор овог такмичења.

Полуфинални и финални сусрети биће одиграни поново у Холандији, у Ротердаму, а титулу брани Русија. Наша репрезентација је на прошлом шампионату Европе освојила бронзану медаљу, а злато је освајала 2001. и 2011. године.

Састави група
Група А: Холандија, Словенија, Италија, Пољска
Група Б: Белгија, Мађарска, Турска, Азербејџан
Група Ц: Русија, Бугарска, Хрватска, Белорусија
Група Д: Србија, Румунија, Немачка, Чешка

Распоред утакмица Србије:
Субота:
18.00 Србија - Немачка
Недеља:
18.00 Србија - Чешка
Понедељак:
20.00 Србија - Румунија

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

марко самардзиц

25.09.2015 17:12

Сретно љепотице!!!

ОДГОВОРИТЕ