Srpkinje sutra počinju pohod na evropsko zlato! Njemačka prvi rival

Srpske odbojašice u subotu započinju takmičenje na Evropskom prvenstvu u Holandiji, utakmicom sa Nemačkom od 18 časova.

Ostali sportovi 25.09.2015 | 19:00
Srpkinje sutra počinju pohod na evropsko zlato! Njemačka prvi rival

Izabranice selektora Zorana Terzića u Ajnthoven su doputivale osokoljene osvajanjem srebrne medalje na Svetskom kupu u Japanu, čime su obezbedile i učešće na Olimpijskim igrama u Riju sledeće godine.

Zato će na evropskom šampionatu Srpkinje biti svrstane među glavne favorite za medalju, ali će izvesno osetiti i rasteraćenje zbog obezbeđene vize za Rio.

U grupi sa Nemačkom, Češkom i Rumunijom sigurno se očekuje da Srbija zauzme prvo mesto, koje vodi direktno u četvrtfinale. Ipak, i u slučaju nekog kiksa ništa nije izgubljeno, jer će drugoplasirana i trećeplasirana reprezentacija igrati u osmini finala.

Naša grupa se u eliminacionoj fazi ukršta sa grupom B, u kojoj se nalaze još Azerbejdžan, Turska i Mađarska. Mečevi osmine finala na programu su u sredu 30. septembra, dok je četvrtfinale predviđeno da se odigra 1. oktobra. Obe faze odigraće se u Antverpenu, gradu u Belgiji koja je drugi organizator ovog takmičenja.

Polufinalni i finalni susreti biće odigrani ponovo u Holandiji, u Roterdamu, a titulu brani Rusija. Naša reprezentacija je na prošlom šampionatu Evrope osvojila bronzanu medalju, a zlato je osvajala 2001. i 2011. godine.

Sastavi grupa
Grupa A: Holandija, Slovenija, Italija, Poljska
Grupa B: Belgija, Mađarska, Turska, Azerbejdžan
Grupa C: Rusija, Bugarska, Hrvatska, Belorusija
Grupa D: Srbija, Rumunija, Nemačka, Češka

Raspored utakmica Srbije:
Subota:
18.00 Srbija - Nemačka
Nedelja:
18.00 Srbija - Češka
Ponedeljak:
20.00 Srbija - Rumunija

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

marko samardzic

25.09.2015 17:12

Sretno ljepotice!!!

ODGOVORITE