Пријетње Њемачкој: Искандер је спреман!

Систем Искандер-М намењен је уништавању различитих копнених циљева - ракетних система, далекометне артиљерије, објеката и система противракетне и противваздушне одбране.

Свијет 24.09.2015 | 20:20
Пријетње Њемачкој: Искандер је спреман!

Планови САД да модернизују нуклеарно оружје стационирано у Немачкој може да наруши стратешки баланс у Европи што би у том случају захтевало одговор Русије, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Оваква реакција долатзи после извештаја немачге телевизије ЗДФ да ће у ваздушној бази Бундесвера у граду Бухел бити размештено 20 америчких атомских бомби типа Б61-12.

"Двадесет и пет година након прикључивања Рајнланд–Пфалца Немачкој поново ће бити размештене атомске бомбе као у периоду Хладног рата“, преноси немачка телевизија.

У најави програма на телевизији ЗДФ наводи се да је још 2010. године Бундестаг већином гласова изгласао повлачење атомског оружја са територије Немачке.

Ипак, то није било урађено и сада ће атомско оружје које се налази у Немачкој бити замењено другим, савременијим. Припреме за његово размештање ће почети ових дана у ваздушној бази Бундесвера у Рајнланд-Пфалцу.

Оно што остаје нејасно је какав ће то одговор Русија дати али према неименованим војно-дипломатским изворима Интерфакса Москва планира размештање Искандера-М у Каљинграду који се граничи са Пољском и Литванијом.

"Коначна одлука ће бити донешена после детаљне анализе о потенцијалној претњи", појаснио је извор.

Москва је и раније претила размештањем пројектила "искандер" у Каљинграду и то у тренуцима када су били нарушени односи Русије и САД због кризе у Украјини.

Иначе, систем Искандер-М намењен је уништавању различитих копнених циљева - ракетних система, далекометне артиљерије, објеката и система противракетне и противваздушне одбране.

Систем има могућност да испаљује крстареће ракете Р-500 високе прецизности, које су, између осталог, опремљене нуклеарним бојевим главама.

Извор: Курир

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

црни

24.09.2015 18:26

Немојте ме насмијавати

ОДГОВОРИТЕ
Name

свабо је сила

24.09.2015 18:32

Све је у реду док Њемци праве мирнодобску технологију. Преко 80% модерне војне технологије поцива на Њемацкој технолоији из 2. свјетског рата. Њемце за сада не интересује развој сопствене опреме једноставно је купе од Американаца, али кад осјете да би несто могло бити врло брзо би они постали технолоска суперсила којој нико неби био раван.

ОДГОВОРИТЕ
Name

римљанин

24.09.2015 18:57

Тацно, брзо Њемацка мозе постати орузана супер сила. Ако могу најбоља аута могу и најбољи тенкови. Уосталом нуклеарну бомбу су изумили

ОДГОВОРИТЕ
Name

свабе

24.09.2015 19:46

Могу али неце. Ма да,они су миротворци(као и њихови ментори Американци)па неце.

Name

Игор (За свабе)

25.09.2015 05:31

Не него смо ми паметни. Убједили нас да је најбоље да кромпир производимо. Један Мерцедес С класе 300 000 кг кромпира !!! Само се тупани ухватите кромпира, сјеците суму и виците да сте паметни.

Name

огледано

24.09.2015 21:31

" Кад се Њемци пробуде једно јутро , Руси ће им бити пред вратима " , некад давно прочитано пророчанство . И мени је тада било смијешно , Бога ми сад није !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаврило Принцип

25.09.2015 14:43

Не изазивајте Русију

ОДГОВОРИТЕ