Српски путници могу да прођу, камиони не

Путнички саобраћај са Хрватском је нормализован на свим граничним прелазима, али зато камиони са српском робом у Хрватску, због забране са хрватске стране, могу да уђу само преко треће земље, односно преко БиХ или Мађарске.

Регион 24.09.2015 | 19:08
Српски путници могу да прођу, камиони не

Путнички саобраћај је нормализован око 13.00 часова, а истовремено, у Србију не може да уђе ниједан камион хрватске регистрације, као ни камиони који превозе хрватску робу, преноси "Блиц".

Из Управе царине Србије речено је да је српска граница тренутно "херметички затворена" на свим прелазима за хрватске производе, без обзира из које земље роба улази у Србију.

"Дакле, ако камион са хрватском робом покуша да уђе и из Црне Горе у Србију, то му неће бити дозвољено. Ове мере важе и за транспорт робе бродским и железничким саобраћајем", кажу из Управе царине.

Исти извор наводи да се разматра могућност да бродови и возови буду у другом режиму, због специфичности превоза, посебно код жељезничког саобраћаја.

"Ту ћемо разматрати сваки појединачан случај, јер постоји могућност да није реч само о теретној композицији, већ да она може бити мешовита, односно и путничка. Код таквих композиција предузимаћемо посебне мере, јер не желимо да блокирамо превоз путника", речено је у Управи царине.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Херцеговац

24.09.2015 21:12

Е тако треба ,само остро па це доци маца на вратанца

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ранко 75

25.09.2015 13:25

Свака част само упорно и ако Хрвати укину забрану Србија треба да продужи онолико дана колико је Хрватска имала забрану на српску робу.А Срби у Србији и у Републици Српској треба да стално бојкотује робу из Хрватске и да купују замјену из других земаља нпр. нећу вегету узећу зачин Ц, нечу слаткише из Хрватске јер постоји Пионир Суботица...

ОДГОВОРИТЕ