Srpski putnici mogu da prođu, kamioni ne

Putnički saobraćaj sa Hrvatskom je normalizovan na svim graničnim prelazima, ali zato kamioni sa srpskom robom u Hrvatsku, zbog zabrane sa hrvatske strane, mogu da uđu samo preko treće zemlje, odnosno preko BiH ili Mađarske.

Region 24.09.2015 | 19:08
Srpski putnici mogu da prođu, kamioni ne

Putnički saobraćaj je normalizovan oko 13.00 časova, a istovremeno, u Srbiju ne može da uđe nijedan kamion hrvatske registracije, kao ni kamioni koji prevoze hrvatsku robu, prenosi "Blic".

Iz Uprave carine Srbije rečeno je da je srpska granica trenutno "hermetički zatvorena" na svim prelazima za hrvatske proizvode, bez obzira iz koje zemlje roba ulazi u Srbiju.

"Dakle, ako kamion sa hrvatskom robom pokuša da uđe i iz Crne Gore u Srbiju, to mu neće biti dozvoljeno. Ove mere važe i za transport robe brodskim i železničkim saobraćajem", kažu iz Uprave carine.

Isti izvor navodi da se razmatra mogućnost da brodovi i vozovi budu u drugom režimu, zbog specifičnosti prevoza, posebno kod željezničkog saobraćaja.

"Tu ćemo razmatrati svaki pojedinačan slučaj, jer postoji mogućnost da nije reč samo o teretnoj kompoziciji, već da ona može biti mešovita, odnosno i putnička. Kod takvih kompozicija preduzimaćemo posebne mere, jer ne želimo da blokiramo prevoz putnika", rečeno je u Upravi carine.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Hercegovac

24.09.2015 21:12

E tako treba ,samo ostro pa ce doci maca na vratanca

ODGOVORITE
Name

Ранко 75

25.09.2015 13:25

Свака част само упорно и ако Хрвати укину забрану Србија треба да продужи онолико дана колико је Хрватска имала забрану на српску робу.А Срби у Србији и у Републици Српској треба да стално бојкотује робу из Хрватске и да купују замјену из других земаља нпр. нећу вегету узећу зачин Ц, нечу слаткише из Хрватске јер постоји Пионир Суботица...

ODGOVORITE