Поново затворена граница за Србе

Путнички саобраћај са Хрватском био је око 13 сати на кратко нормализован на свим граничним прелазима, али је, како јавља репортер "Блица" са Батроваца, око 14 сати пролаз путничких возила поново обустављен. Камиони са српском робом у Хрватску, због забране са хрватске стране, све време могу да уђу само преко треће земље, односно преко Босне и Херцеговине или Мађарске.

Регион 24.09.2015 | 14:50
Поново затворена граница за Србе

Граница је јуче ујутру већ једном била привремено отворена "на крартко", да би потом поново била затворена до 13 сати. Саговорник "Блица" из Управе царина каже да је неизвесно до када ће граница бити отворена, јер нема никаквог писаног обавештења са хрватске стране, већ се све ради "ад хоц".

Истовремено, у Србију не може да уђе ниједан камион са хрватском регистрацијом, као ни камиони који превозе хрватску робу.

- У Србију не може да уђе ниједан камион који има хрваске таблице, али ни камиони који су регистровани у другим земљама, а транспортују хрватску робу. Тај режим важи за све граничне прелазе, односно српска граница је у овом тренутку херметички затворена на свим прелазима за хрватске производе, без обзира из које земље роба улази у Србију. Дакле, ако камион са хрватском робом покуша да уђе и из Црне Горе у Србију, то му неће бити дозвољено - кажу за “Блиц” из Управе царине Србије.

Они додају да ове мере важе и за транспорт робе бродским и железничким саобраћајем.

- Разматра се могућност да бродови и возови буду у другом режиму због специфичности превоза, посебно код железничког саобраћаја. Ту ћемо разматрати сваки појединачан случај, јер постоји могућност да није реч само о теретној композицији, већ да она може бити мешовита, односно и путничка. Код таквих композиција предузимаћемо посебне мере, јер не желимо да блокирамо превоз путника - речено нам је у Царини.

Извор: Блиц

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

тако треба

24.09.2015 13:21

Затворити границу на 10 год.ни један избјеглица у Малезији, Индонезији, богатим Арапским дрżавама, Русији итд. а навалили на Еуропу, па зар ви људи ниста не кужите???

ОДГОВОРИТЕ
Name

лкл

24.09.2015 15:53

Кужиш !

Name

Бијељина

24.09.2015 14:47

Остаце их у Србији бар неколико милиона а у Босни и у Републици Српској око милион, да би се снаге изједнациле, а у осталом Баја их пуно воли.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тибор

24.09.2015 14:49

Вуцицу па знас ли ти да трепе твоји градјани твоја привреда и народ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Туборе један

24.09.2015 15:23

Засто трпе градјани Србије? Је ли зато сто це нестати хрватских производа у продавницама? Је ли тебе то муци му...а један?

Name

око

24.09.2015 15:30

А , ми смо већ " окаљени " , свим могућим санкцијама , шта је ово за нас ?

Name

мрсиц

24.09.2015 15:50

А ста то смета Србима да саљу избјеглице преко Хоргоса у Мадарској.Морају ли бас сви преко Хрватске.Ријесење проблема је у српским рукама а не у хрватским.Ово само показује какав је Вуциц цовјек.Ниста бољи од Милановица.По изразу лица му се види да би најраде послао тенкове против Хрвата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

24.09.2015 16:34

Па Мрсицу је ли вас премијер просле седмице позвао избјеглице када су Мадјари затворили границу како је рекао ми смо спремни све да примимо и пустимо даље у Европу и други дан када је њих 8000 хиљада досли затворите границе, сами сте криви и Вуциц није њихов водиц да говоре куда да иду него они сами бирају релације и цак тако лијеп позив од хрватског премијера, па и ја бих одма као и они окренуо за Хрватску.

Name

Дино Агиц

24.09.2015 16:11

Хрватска се понијела нељудски и бахато,пуна подрска г.Вуцицу..

ОДГОВОРИТЕ