Ponovo zatvorena granica za Srbe

Putnički saobraćaj sa Hrvatskom bio je oko 13 sati na kratko normalizovan na svim graničnim prelazima, ali je, kako javlja reporter "Blica" sa Batrovaca, oko 14 sati prolaz putničkih vozila ponovo obustavljen. Kamioni sa srpskom robom u Hrvatsku, zbog zabrane sa hrvatske strane, sve vreme mogu da uđu samo preko treće zemlje, odnosno preko Bosne i Hercegovine ili Mađarske.

Region 24.09.2015 | 14:50
Ponovo zatvorena granica za Srbe

Granica je juče ujutru već jednom bila privremeno otvorena "na krartko", da bi potom ponovo bila zatvorena do 13 sati. Sagovornik "Blica" iz Uprave carina kaže da je neizvesno do kada će granica biti otvorena, jer nema nikakvog pisanog obaveštenja sa hrvatske strane, već se sve radi "ad hoc".

Istovremeno, u Srbiju ne može da uđe nijedan kamion sa hrvatskom registracijom, kao ni kamioni koji prevoze hrvatsku robu.

- U Srbiju ne može da uđe nijedan kamion koji ima hrvaske tablice, ali ni kamioni koji su registrovani u drugim zemljama, a transportuju hrvatsku robu. Taj režim važi za sve granične prelaze, odnosno srpska granica je u ovom trenutku hermetički zatvorena na svim prelazima za hrvatske proizvode, bez obzira iz koje zemlje roba ulazi u Srbiju. Dakle, ako kamion sa hrvatskom robom pokuša da uđe i iz Crne Gore u Srbiju, to mu neće biti dozvoljeno - kažu za “Blic” iz Uprave carine Srbije.

Oni dodaju da ove mere važe i za transport robe brodskim i železničkim saobraćajem.

- Razmatra se mogućnost da brodovi i vozovi budu u drugom režimu zbog specifičnosti prevoza, posebno kod železničkog saobraćaja. Tu ćemo razmatrati svaki pojedinačan slučaj, jer postoji mogućnost da nije reč samo o teretnoj kompoziciji, već da ona može biti mešovita, odnosno i putnička. Kod takvih kompozicija preduzimaćemo posebne mere, jer ne želimo da blokiramo prevoz putnika - rečeno nam je u Carini.

Izvor: Blic

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

tako treba

24.09.2015 13:21

Zatvoriti granicu na 10 god.ni jedan izbjeglica u Maleziji, Indoneziji, bogatim Arapskim drżavama, Rusiji itd. a navalili na Europu, pa zar vi ljudi nista ne kužite???

ODGOVORITE
Name

lkl

24.09.2015 15:53

Kužiš !

Name

Bijeljina

24.09.2015 14:47

Ostace ih u Srbiji bar nekoliko miliona a u Bosni i u Republici Srpskoj oko milion, da bi se snage izjednacile, a u ostalom Baja ih puno voli.

ODGOVORITE
Name

tibor

24.09.2015 14:49

Vucicu pa znas li ti da trepe tvoji gradjani tvoja privreda i narod???

ODGOVORITE
Name

Tubore jedan

24.09.2015 15:23

Zasto trpe gradjani Srbije? Je li zato sto ce nestati hrvatskih proizvoda u prodavnicama? Je li tebe to muci mu...a jedan?

Name

oko

24.09.2015 15:30

A , mi smo već " okaljeni " , svim mogućim sankcijama , šta je ovo za nas ?

Name

mrsic

24.09.2015 15:50

A sta to smeta Srbima da salju izbjeglice preko Horgosa u Madarskoj.Moraju li bas svi preko Hrvatske.Rijesenje problema je u srpskim rukama a ne u hrvatskim.Ovo samo pokazuje kakav je Vucic covjek.Nista bolji od Milanovica.Po izrazu lica mu se vidi da bi najrade poslao tenkove protiv Hrvata.

ODGOVORITE
Name

Srbin

24.09.2015 16:34

Pa Mrsicu je li vas premijer prosle sedmice pozvao izbjeglice kada su Madjari zatvorili granicu kako je rekao mi smo spremni sve da primimo i pustimo dalje u Evropu i drugi dan kada je njih 8000 hiljada dosli zatvorite granice, sami ste krivi i Vucic nije njihov vodic da govore kuda da idu nego oni sami biraju relacije i cak tako lijep poziv od hrvatskog premijera, pa i ja bih odma kao i oni okrenuo za Hrvatsku.

Name

Dino Agic

24.09.2015 16:11

Hrvatska se ponijela neljudski i bahato,puna podrska g.Vucicu..

ODGOVORITE