Скандал! Угрожена АБА лига због затварања граница између Хрватске и Србије!

Регионална кошаркашка АБА лига могла би да буде одложена због проблема у дипломатским односима између Србије и Хрватске.

Кошарка 24.09.2015 | 12:20
Скандал! Угрожена АБА лига због затварања граница између Хрватске и Србије!

Због трговинског рата и немогућности да се са српским пасошем пређе граница у Хрватску, доведено је у питање како би могло да буде одржано такмичење са четири српска и три хрватска клуба.

И не само то, већина клубова, попут Игокее, МЗТ Скопља или Будућности, у својим редовима имају играче са српским пасошем, који такође не могу да пређу границе.

АБА лига почиње 1. октобра, утакмицом између Задра и Цибоне, прва спорна утакмица предвиђена је за дан касније, када Игокеа треба да гостује Цедевити у Загребу.

Први српско-хрватски дерби биће одржан у трећем колу, 6. октобра, када би требало да Црвена звезда гостује Задру.

Црвено-бели се управо тренутно и налазе у Задру, где ће одиграти припремни турнир, на коме ће учествовати још четири евролигаша и домаћи тим. У Хрватску су допутовали у среду, дан пре него што је блокада граница постављена, па су променили државу без проблема. За разлику од играча и стручног штаба, руководство Црвене звезде неће моћи да присуствује турниру, јер је било предвиђено да они у Задар допутују у четвртак.

Да ли ће ова скандалозна одлука хрватске владе пореметити само Звездине планове за предсезонски турнир, или ће регуларност читаве АБА лиге бити доведена у питање, знаће се у наредним данима. Свакако, то више нема везе са спортом већ искључиво са политиком.

Коментари / 0

Оставите коментар