Skandal! Ugrožena ABA liga zbog zatvaranja granica između Hrvatske i Srbije!

Regionalna košarkaška ABA liga mogla bi da bude odložena zbog problema u diplomatskim odnosima između Srbije i Hrvatske.

Košarka 24.09.2015 | 12:20
Skandal! Ugrožena ABA liga zbog zatvaranja granica između Hrvatske i Srbije!

Zbog trgovinskog rata i nemogućnosti da se sa srpskim pasošem pređe granica u Hrvatsku, dovedeno je u pitanje kako bi moglo da bude održano takmičenje sa četiri srpska i tri hrvatska kluba.

I ne samo to, većina klubova, poput Igokee, MZT Skoplja ili Budućnosti, u svojim redovima imaju igrače sa srpskim pasošem, koji takođe ne mogu da pređu granice.

ABA liga počinje 1. oktobra, utakmicom između Zadra i Cibone, prva sporna utakmica predviđena je za dan kasnije, kada Igokea treba da gostuje Cedeviti u Zagrebu.

Prvi srpsko-hrvatski derbi biće održan u trećem kolu, 6. oktobra, kada bi trebalo da Crvena zvezda gostuje Zadru.

Crveno-beli se upravo trenutno i nalaze u Zadru, gde će odigrati pripremni turnir, na kome će učestvovati još četiri evroligaša i domaći tim. U Hrvatsku su doputovali u sredu, dan pre nego što je blokada granica postavljena, pa su promenili državu bez problema. Za razliku od igrača i stručnog štaba, rukovodstvo Crvene zvezde neće moći da prisustvuje turniru, jer je bilo predviđeno da oni u Zadar doputuju u četvrtak.

Da li će ova skandalozna odluka hrvatske vlade poremetiti samo Zvezdine planove za predsezonski turnir, ili će regularnost čitave ABA lige biti dovedena u pitanje, znaće se u narednim danima. Svakako, to više nema veze sa sportom već isključivo sa politikom.

Komentari / 0

Ostavite komentar