Бајаково: Не могу ни Срби, ни српска возила

Забрана уласка возила са српским регистарским ознакама у Хрватску односи се искључиво на Гранични прелаз Бајаково, док се на осталим прелазима путнички саобраћај уз очекивану гужву ипак одвија без ограничења.

Регион 24.09.2015 | 12:20
Бајаково: Не могу ни Срби, ни српска возила

Теретна возила са кварљивом робом и даље могу да прелазе ову границу, тврде хрватски званичници.

"На свим граничним прелазима српским држављанима је дозвољен улазак у Хрварску, а дозвољен им је улазак и на Граничном прелазу Бајаково, ако нису у возилу српских регистрарских ознака", казали су за "Независне" у МУП-а Хрватске.

Са друге стране ситуација на терену показује другачије. Екипи Тањуга није данас око поднева дозвољено да на граничном прелазу Батровци уђу у Хрватску, ни пјешке ни возилом.

"Иако је хрватски министар полиције Ранко Остојић данас негирао да је грађанима са српским пасошима забрањен улазак у Хрватску, те да се та мјера хрватске владе односи само на возила регистрована у Србији, новинар, фоторепортер и сниматељ Тањуга покушали су данас да на граничном прелазу Батровци-Бајаково уђу у Хрватску, ал им то није дозвољено", објавила је агенција.

"Пришла су нам два гранична полицајца и казала да даље не могу ни возилом ни пјешице. Замолили су да се склони камера и рекли да нису овлашћени да дају било каква објашњења", јавио је репортер Тањуга са лица мјеста.

Иначе, колона теретних возила на граничном прелазу са српске стране у Батровцима дуга је 17 километара, а у колони је готово 600 теретних возила из региона и Блиског истока.

Камионџије не протестују, али су, каже он, љути од вишедневног чекања, од којих су неки ту готово седам дана.

На граници дежурају три екипе хитне помоћи из Руме, Шида и Сремске Митровице, док запослени фирме Полет из параћина возачима теретних возила дијеле ланч пакете и воду.

На Граничном прелазу Градишка, једном од најфреквентнијих прелаза између БиХ и Хрватске нема дужих задржавања приликом преласка границе ни из једног смјера, преносе "Независне".

Из Ауто-мото савеза (АМС) Републике Српске наводе да је појачан интензитет саобраћаја теретних возила на граничним прелазима Рача, Шамац и Брчко.

"Задржавања за ову категорију возила су вишечасовна, посебно на ГП Рача, због шпедитерских послова и царињења роба при улазу у БиХ", навели су из АМС Српске.

Аутобуси из Београда не саобраћају ка Хрватској, док се авионски саобраћај између Србије и Хрватске одвија нормално, потврђено је Срни на Београдској аутобуској станици /БАС/ и на Аеродрому "Никола Тесла".

На београдском аеродрому речено је да се авионски саобраћај између Србије и Хрватске одвија нормално, а држављани Србије данас нису имали проблема по доласку у Загреб.

Када је ријеч о аутобуском саобраћају, на БАС-у кажу да је прекинут ноћас и да се не зна када ће бити поново успостављен. 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Па

24.09.2015 10:07

Најависе да це у БИХ милиони доци а оно ни један да провири

ОДГОВОРИТЕ
Name

марцони

24.09.2015 10:13

Ти људи знају где су кренули, а очито знају где су странпутице и где могу залутати.

Name

Мики

24.09.2015 10:46

Па ста је ту цудно ,све сто раде ове избјеглице радимо и ми ,само појединацно идемо на запад. Нема овдје хљеба,ни за нас ни за дјецу.

Name

Соколац

24.09.2015 14:08

Додик штити интересе Срба не дај хрватској роби код нас. Надји неки модус. Доста се та дјубрад играју са нама!

ОДГОВОРИТЕ
Name

зузу

24.09.2015 15:04

Цуј не пустају са српским таблицама возила ех да им хоце доци јос исламиста да населе цитаву Хрватску и да се устасама на ј..у мајке умјесто Срба.

ОДГОВОРИТЕ