Митре, немој сад опет!

Репрезентативни центарфор издржао је суспензију и могао би да наступи у суботу против Челсија.

Фудбал 25.09.2015 | 12:40
Митре, немој сад опет!

Александар Митровић прешао је из Андерлехта у Њукасл за 12,5 милиона фунти и од седам званичних утакмица наступио на четири.

На терену је провео 127 минута, добио два жута и један црвени картон, а његов најупечатљивији фудбалски потез био је ударац главом, после ког је лопта погодила пречку Манчестер јунајтедовог гола.

Меч на Олд Трафорду, завршен без победника (0:0), био је и једини у ком репрезентативац Србије није санкционисан за неопрезне стартове и вишак агресије, који менаџер Њукасла Стив Мекларен тумачи као одраз "велике жеље за победом".

"Играчима који дођу у Премијер лигу је потребно време да се прилагоде. Митровић је до сада показао тимски дух, велику борбеност и жељу за победом... вероватно и превелику. Верујем у њега и очекујем да у дресу Њукасла уради велике ствари", рекао је Мекларен за локални "Ивнинг Кроникл".

Митровић чека повратак клупском фудбалу још од 29. августа, када је у 16. минуту утакмице против Арсенала искључен због старта на Франсису Кокелану.

Њукасл је, укључујући тај сусрет, везао четири пораза (Арсенал 0:1, Вест Хем 0:2 и Вотфорд 1:2 у Премијер лиги, Шефилд Веднздеј 0:1 у Лига купу), од чега три на свом терену, уз само један дат гол.

Није чудо што се "свраке" налазе на дну табеле Премијер лиге, заједно са локалним ривалом Сандерлендом, који је такође освојио само два од могућих 18 бодова.

Мекларен је најавио да ће бивши центарфор Партизана бити у саставу за суботњи меч против Челсија (18.30 часова), питање је само да ли од првог минута, или ће чекати шансу са клупе, као у прва два кола.

Како и једном и другом тиму "гори под ногама", надамо се да вишак адреналина неће опет повући Митровића у нежељеном правцу...

Коментари / 0

Оставите коментар