Mitre, nemoj sad opet!

Reprezentativni centarfor izdržao je suspenziju i mogao bi da nastupi u subotu protiv Čelsija.

Fudbal 25.09.2015 | 12:40
Mitre, nemoj sad opet!

Aleksandar Mitrović prešao je iz Anderlehta u Njukasl za 12,5 miliona funti i od sedam zvaničnih utakmica nastupio na četiri.

Na terenu je proveo 127 minuta, dobio dva žuta i jedan crveni karton, a njegov najupečatljiviji fudbalski potez bio je udarac glavom, posle kog je lopta pogodila prečku Mančester junajtedovog gola.

Meč na Old Trafordu, završen bez pobednika (0:0), bio je i jedini u kom reprezentativac Srbije nije sankcionisan za neoprezne startove i višak agresije, koji menadžer Njukasla Stiv Meklaren tumači kao odraz "velike želje za pobedom".

"Igračima koji dođu u Premijer ligu je potrebno vreme da se prilagode. Mitrović je do sada pokazao timski duh, veliku borbenost i želju za pobedom... verovatno i preveliku. Verujem u njega i očekujem da u dresu Njukasla uradi velike stvari", rekao je Meklaren za lokalni "Ivning Kronikl".

Mitrović čeka povratak klupskom fudbalu još od 29. avgusta, kada je u 16. minutu utakmice protiv Arsenala isključen zbog starta na Fransisu Kokelanu.

Njukasl je, uključujući taj susret, vezao četiri poraza (Arsenal 0:1, Vest Hem 0:2 i Votford 1:2 u Premijer ligi, Šefild Vednzdej 0:1 u Liga kupu), od čega tri na svom terenu, uz samo jedan dat gol.

Nije čudo što se "svrake" nalaze na dnu tabele Premijer lige, zajedno sa lokalnim rivalom Sanderlendom, koji je takođe osvojio samo dva od mogućih 18 bodova.

Meklaren je najavio da će bivši centarfor Partizana biti u sastavu za subotnji meč protiv Čelsija (18.30 časova), pitanje je samo da li od prvog minuta, ili će čekati šansu sa klupe, kao u prva dva kola.

Kako i jednom i drugom timu "gori pod nogama", nadamo se da višak adrenalina neće opet povući Mitrovića u neželjenom pravcu...

Komentari / 0

Ostavite komentar