Зашто у Влади Српске бјеже од Истине?

Функционери на власти бирају медије према властитим афинитетима, а после то виде као доказ да медији раде против њих...

Република Српска 23.09.2015 | 23:00
Зашто у Влади Српске бјеже од Истине?

Још прије неколико година, у СНСД су незадовољни извјештавањем појединих медија прогласили нову доктрину односа према њима: Онима са којима се не слажу не дају изјаве, и потпуно их игноришу. Тиме неистомишљенике делегитимишу, јер ће их принудити да имају једностране прилоге у којима неће бити друге стране. А то ће примјетити и гледаоци/слушаоци/читаоци, па ће те медије доживљавати обојено. Пошто друге стране нема, „јасно је за кога навијају, смисао је плана скованог у централи владајуће странке. И није мали број колега који су се пожалили да због тога што су означени као „опозиционари“ не добијају изјаве од функционера СНСД, чак и кад им пружају прилику да се похвале!

Народни магазин Истина одавно је упутио захтјев кабинету премијера за интервју са Жељком Цвијановић, јер наши читаоци заслужују да чују шта има рећи једна од водећих личности домаће политике. Одговорено нам је да је наш захтјев узет у разматрање. Касније смо незванично сазнали да коначан одговор зависи умногоме од резултата процјене која би се, народски речено, могла свести на питање: А, чији сте ви?

И тако, седмице пролазе, разматрање траје, а за то вријеме опозиција користи празан простор, јер јој је драга свака прилика да на неки начин оплету по владајућим. За то вријеме, „стручни конзилијум“ на основу неоспорних чињеница утврђених увидом у садржај спорног часописа недвосмислено утврђује и ко су и шта су и не само за кога раде, већ и којој струји оних за кога раде припадају. Тако се да помислити, јер одговор, ни потврдан ни одричан, никад није стигао.

Нешто пристојнији однос према медијима је био у контакту са службом кабинета министра правде. На нашу жељу да обавимо интервју са министром Касиповићем, добили смо одговор да он сигурно неће стићи, јер већ има заказане разговоре са другим медијима.
Страначка политика је једно, али институције би морале бити отворене за све, како грађане, тако и медије. Коректан однос према медијима дио је доброг односа према грађанима, који су њихови читаоци. А тражење, или измишљања противника, није посао ниједне власти.

(Магазин Истина)

Коментари / 0

Оставите коментар