Zašto u Vladi Srpske bježe od Istine?

Funkcioneri na vlasti biraju medije prema vlastitim afinitetima, a posle to vide kao dokaz da mediji rade protiv njih...

Republika Srpska 23.09.2015 | 23:00
Zašto u Vladi Srpske bježe od Istine?

Još prije nekoliko godina, u SNSD su nezadovoljni izvještavanjem pojedinih medija proglasili novu doktrinu odnosa prema njima: Onima sa kojima se ne slažu ne daju izjave, i potpuno ih ignorišu. Time neistomišljenike delegitimišu, jer će ih prinuditi da imaju jednostrane priloge u kojima neće biti druge strane. A to će primjetiti i gledaoci/slušaoci/čitaoci, pa će te medije doživljavati obojeno. Pošto druge strane nema, „jasno je za koga navijaju, smisao je plana skovanog u centrali vladajuće stranke. I nije mali broj kolega koji su se požalili da zbog toga što su označeni kao „opozicionari“ ne dobijaju izjave od funkcionera SNSD, čak i kad im pružaju priliku da se pohvale!

Narodni magazin Istina odavno je uputio zahtjev kabinetu premijera za intervju sa Željkom Cvijanović, jer naši čitaoci zaslužuju da čuju šta ima reći jedna od vodećih ličnosti domaće politike. Odgovoreno nam je da je naš zahtjev uzet u razmatranje. Kasnije smo nezvanično saznali da konačan odgovor zavisi umnogome od rezultata procjene koja bi se, narodski rečeno, mogla svesti na pitanje: A, čiji ste vi?

I tako, sedmice prolaze, razmatranje traje, a za to vrijeme opozicija koristi prazan prostor, jer joj je draga svaka prilika da na neki način opletu po vladajućim. Za to vrijeme, „stručni konzilijum“ na osnovu neospornih činjenica utvrđenih uvidom u sadržaj spornog časopisa nedvosmisleno utvrđuje i ko su i šta su i ne samo za koga rade, već i kojoj struji onih za koga rade pripadaju. Tako se da pomisliti, jer odgovor, ni potvrdan ni odričan, nikad nije stigao.

Nešto pristojniji odnos prema medijima je bio u kontaktu sa službom kabineta ministra pravde. Na našu želju da obavimo intervju sa ministrom Kasipovićem, dobili smo odgovor da on sigurno neće stići, jer već ima zakazane razgovore sa drugim medijima.
Stranačka politika je jedno, ali institucije bi morale biti otvorene za sve, kako građane, tako i medije. Korektan odnos prema medijima dio je dobrog odnosa prema građanima, koji su njihovi čitaoci. A traženje, ili izmišljanja protivnika, nije posao nijedne vlasti.

(Magazin Istina)

Komentari / 0

Ostavite komentar