Звезда отпутовала на евролигашке тестове

Тим Дејана Радоњића од среде увече у Далмацији, где ће учествовати на јаком турниру, уз домаћина и три учесника Евролиге.

Кошарка 24.09.2015 | 09:00
Звезда отпутовала на евролигашке тестове

Дан после промоције нове екипе у Комбанк арени, Црвена звезда Телеком упутила се у Задар, где ће се ове недеље наћи и Фенербахче, Дарушафака и Олимпијакос.

Суочен са повредама неколико играча, тренер црвено-белих Дејан Радоњић могао би да буде принуђен да у Хрватској комбинује састав у јаким проверама. Ти проблеми донекле су и променили начин на који у Звезди посматрају турнир, који је замишљен као генерална проба за старт сезоне.

"Путујемо комплетни, али ситуација је иста као и претходних дана. Видећемо, у зависности од процене лекара и након пар тренинга, да ли ћемо користити некога од играча који су се суочили са проблемима", рекао је Радоњић.

Претходних дана, лекари Звезде имали су посла око повреде Рајана Томпсона, опоравка Маика Цирбеса, вируса који је "покупио" Немања Дангубић... Уз то, Гал Мекел је тек стигао и у Хрватској ће се приближније упознати са системом у којем ће играти.

Турнир је осмишљен као такмичење у две групе од по три тима, а ривали Звезде су Дарушафака (петак, 17.00) и Фенербахче (субота, 18.00). И један и други тим биће учесници Евролиге, као и српски шампион.

Дарушафака је током лета довела низ искусних играча, као што су Ендер Арслан (Галатасарај) и доскорашњи трио Фенербахчеа Емир Прелџић, Семих Ерден и Огуз Саваш. Ту су и бивши играч Звезде Милко Бјелица, као и бивши играч Реала Маркус Слотер...

Дан касније, ривал црвено-белих биће Фенербахче Жељка Обрадовића, против којег ће играти и у групи А Евролиге (6. новембра у Пиониру).

"Жоцов" тим састављен је од великог броја играча који су учествовали на Еуробаскету (Богдановић, Калинић, Датоме, Слукас, Весели, Диксон) и јасно је да ће и њима бити потребно време да се уходају. Ту су и новајлије Перо Антић, Екпе Удох, Бариша Хершек...

Тај меч биће увод у оно што следи у такмичењу у групи ЕЛ, где црвено-беле очекују још два дуела са Фенербахчеом. У другој групи "Задар Догуш" турнира, играју Бајерн, Олимпијакос и домаћин Задар. Након мечева у групама, следе и дуели за пласман.

Сатница турнира:

Четвртак: Дарушака Догуш – Фенербахче (18 часова),
Задар – Олимпијакос (20.30х)

Петак: Црвена звезда Телеком – Дарушафака Догуш (17 часова)
Олимпијакос – Бајерн Минхен (19.30х)

Субота: Црвена звезда Телеком – Фенербахче (18 часова)
Задар – Бајерн Минхен (20.30х)

Недеља: Утакмица за пет место (16х)
Утакмица за треће место (18.30х)
Утакмица за прво место (21х)

Нову сезону Звезда ће почети 1. октобра у хали "Пионир", утакмицом против Мега Лекса.

Коментари / 0

Оставите коментар