Zvezda otputovala na evroligaške testove

Tim Dejana Radonjića od srede uveče u Dalmaciji, gde će učestvovati na jakom turniru, uz domaćina i tri učesnika Evrolige.

Košarka 24.09.2015 | 09:00
Zvezda otputovala na evroligaške testove

Dan posle promocije nove ekipe u Kombank areni, Crvena zvezda Telekom uputila se u Zadar, gde će se ove nedelje naći i Fenerbahče, Darušafaka i Olimpijakos.

Suočen sa povredama nekoliko igrača, trener crveno-belih Dejan Radonjić mogao bi da bude prinuđen da u Hrvatskoj kombinuje sastav u jakim proverama. Ti problemi donekle su i promenili način na koji u Zvezdi posmatraju turnir, koji je zamišljen kao generalna proba za start sezone.

"Putujemo kompletni, ali situacija je ista kao i prethodnih dana. Videćemo, u zavisnosti od procene lekara i nakon par treninga, da li ćemo koristiti nekoga od igrača koji su se suočili sa problemima", rekao je Radonjić.

Prethodnih dana, lekari Zvezde imali su posla oko povrede Rajana Tompsona, oporavka Maika Cirbesa, virusa koji je "pokupio" Nemanja Dangubić... Uz to, Gal Mekel je tek stigao i u Hrvatskoj će se približnije upoznati sa sistemom u kojem će igrati.

Turnir je osmišljen kao takmičenje u dve grupe od po tri tima, a rivali Zvezde su Darušafaka (petak, 17.00) i Fenerbahče (subota, 18.00). I jedan i drugi tim biće učesnici Evrolige, kao i srpski šampion.

Darušafaka je tokom leta dovela niz iskusnih igrača, kao što su Ender Arslan (Galatasaraj) i doskorašnji trio Fenerbahčea Emir Preldžić, Semih Erden i Oguz Savaš. Tu su i bivši igrač Zvezde Milko Bjelica, kao i bivši igrač Reala Markus Sloter...

Dan kasnije, rival crveno-belih biće Fenerbahče Željka Obradovića, protiv kojeg će igrati i u grupi A Evrolige (6. novembra u Pioniru).

"Žocov" tim sastavljen je od velikog broja igrača koji su učestvovali na Eurobasketu (Bogdanović, Kalinić, Datome, Slukas, Veseli, Dikson) i jasno je da će i njima biti potrebno vreme da se uhodaju. Tu su i novajlije Pero Antić, Ekpe Udoh, Bariša Heršek...

Taj meč biće uvod u ono što sledi u takmičenju u grupi EL, gde crveno-bele očekuju još dva duela sa Fenerbahčeom. U drugoj grupi "Zadar Doguš" turnira, igraju Bajern, Olimpijakos i domaćin Zadar. Nakon mečeva u grupama, slede i dueli za plasman.

Satnica turnira:

Četvrtak: Darušaka Doguš – Fenerbahče (18 časova),
Zadar – Olimpijakos (20.30h)

Petak: Crvena zvezda Telekom – Darušafaka Doguš (17 časova)
Olimpijakos – Bajern Minhen (19.30h)

Subota: Crvena zvezda Telekom – Fenerbahče (18 časova)
Zadar – Bajern Minhen (20.30h)

Nedelja: Utakmica za pet mesto (16h)
Utakmica za treće mesto (18.30h)
Utakmica za prvo mesto (21h)

Novu sezonu Zvezda će početi 1. oktobra u hali "Pionir", utakmicom protiv Mega Leksa.

Komentari / 0

Ostavite komentar