Сале: "Не тражите грешку у Калинићу"!

Селектор Србије, након периода нагађања о нарушеним односима са "стартером" на крилној позицији, прокоментарисао је наступе и понашање већ искусног члана националног тима.

Кошарка 24.09.2015 | 13:00
Сале: "Не тражите грешку у Калинићу"!

Због чега је Никола Калинић играо све мање и мање како је турнир одмицао?

Ово питање, пре свих, на друштвеним мрежама и у коментарима на онлине вестима, постављали су навијачи Црвене звезде, навикнути на срчане игре свог миљеника из прошле сезоне.

Иако је Калинића критиковао због нервозе и честих вербалних расправа са судијама, није било апсолутно никакве дилеме око тога да ли Ђорђевић рачуна с њим за Еуробаскет, самим тим и да ли су критике биле добронамерне. Уосталом, како се турнир приближавао, тако је било јасно да ће популарни "Калинари" бити у стартној петорци. И био је.

Попут целог тима, почео је сјајно, био добар у финишу прве фазе и потом нагло пао. Изгубио је шут, чак и концентрацију приликом извођења слободних бацања, а самим тим и минутажу.

Међутим, како то обично бива, наша публика тражила је шта се "дешава иза целе приче", па се тако спекулисало о свађи између Ђорђевића и Калинића, а све је добило још једну димензију након што је Сале искритиковао млађе играче због претеране активности на друштвеним мрежама током самог турнира.

Већина је то видела као директно обраћање Калинићу, иако су они који прате "орлове" на Тwиттеру, Инстаграму и Фацебооку могли да примете и да још неколицина играча, некада чак из свлачионице, лајкује статусе, похвале, слике, твитове, повремено и сама оставља коментаре.

Притом, треба знати да неким играчима други људи воде званичне канале на друштвеним мрежама и остављају постове уместо њих.

Овог пута, након што је напао ФИБА и део судија на Еуробаскету, а искрено исхвалио екипу за све што је прошла овог лета, Ђорђевић се дотакао и "ситуације" са Калинићем, које - како каже - није ни било.

"Калинић је изузетно значајан за наш тим, вредност наше репрезентације. Има изузетно добар однос према раду и нема потребе да тражите неку грешку у њему. На овом првенству је одиграо у просеку два и по минута мање него прошле године", рекао је Ђорђевић и прешао на осетљиву анатомију односа унутар тима.

"Кошарку играју петорица играча, у међусобној сарадњи, није то стално индивидуална игра, поготово не улога играча какав је Калинић, који има своју специфичност. Он не зависи само од себе и само од тренера, него и од многих других аспеката".

"Једноставно, наша тимска игра на крају такмичења - вероватно због великог трошења кроз групу и цело првенство, уз прескочене периоде припрема од стране неких битних играча - била је таква да не можемо да издвајамо за анализу једног играча. Јер, видим да крећу..."

Да ли се беспотребна реакција на судијску одлуку и техничка у мечу против Чешке могу означити као тренутак када је Калинић изгубио дотадашњи статус?

"Сећате се да сам га пре шест месеци јавно критиковао због приче са судијама. То је ствар на којој мора да ради, али нема везе... Добио је ту техничку, измењен је, па је после два минута поново ушао... У чему је проблем? Зашто се ограничити на један детаљ? Грешака је било од стране свих. Са тим грешкама смо дошли докле смо дошли. Треба да их елиминишемо", завршио је Ђорђевић причу на тему новог кошаркаша Фенербахчеа.

Коментари / 0

Оставите коментар