Sale: "Ne tražite grešku u Kaliniću"!

Selektor Srbije, nakon perioda nagađanja o narušenim odnosima sa "starterom" na krilnoj poziciji, prokomentarisao je nastupe i ponašanje već iskusnog člana nacionalnog tima.

Košarka 24.09.2015 | 13:00
Sale: "Ne tražite grešku u Kaliniću"!

Zbog čega je Nikola Kalinić igrao sve manje i manje kako je turnir odmicao?

Ovo pitanje, pre svih, na društvenim mrežama i u komentarima na online vestima, postavljali su navijači Crvene zvezde, naviknuti na srčane igre svog miljenika iz prošle sezone.

Iako je Kalinića kritikovao zbog nervoze i čestih verbalnih rasprava sa sudijama, nije bilo apsolutno nikakve dileme oko toga da li Đorđević računa s njim za Eurobasket, samim tim i da li su kritike bile dobronamerne. Uostalom, kako se turnir približavao, tako je bilo jasno da će popularni "Kalinari" biti u startnoj petorci. I bio je.

Poput celog tima, počeo je sjajno, bio dobar u finišu prve faze i potom naglo pao. Izgubio je šut, čak i koncentraciju prilikom izvođenja slobodnih bacanja, a samim tim i minutažu.

Međutim, kako to obično biva, naša publika tražila je šta se "dešava iza cele priče", pa se tako spekulisalo o svađi između Đorđevića i Kalinića, a sve je dobilo još jednu dimenziju nakon što je Sale iskritikovao mlađe igrače zbog preterane aktivnosti na društvenim mrežama tokom samog turnira.

Većina je to videla kao direktno obraćanje Kaliniću, iako su oni koji prate "orlove" na Twitteru, Instagramu i Facebooku mogli da primete i da još nekolicina igrača, nekada čak iz svlačionice, lajkuje statuse, pohvale, slike, tvitove, povremeno i sama ostavlja komentare.

Pritom, treba znati da nekim igračima drugi ljudi vode zvanične kanale na društvenim mrežama i ostavljaju postove umesto njih.

Ovog puta, nakon što je napao FIBA i deo sudija na Eurobasketu, a iskreno ishvalio ekipu za sve što je prošla ovog leta, Đorđević se dotakao i "situacije" sa Kalinićem, koje - kako kaže - nije ni bilo.

"Kalinić je izuzetno značajan za naš tim, vrednost naše reprezentacije. Ima izuzetno dobar odnos prema radu i nema potrebe da tražite neku grešku u njemu. Na ovom prvenstvu je odigrao u proseku dva i po minuta manje nego prošle godine", rekao je Đorđević i prešao na osetljivu anatomiju odnosa unutar tima.

"Košarku igraju petorica igrača, u međusobnoj saradnji, nije to stalno individualna igra, pogotovo ne uloga igrača kakav je Kalinić, koji ima svoju specifičnost. On ne zavisi samo od sebe i samo od trenera, nego i od mnogih drugih aspekata".

"Jednostavno, naša timska igra na kraju takmičenja - verovatno zbog velikog trošenja kroz grupu i celo prvenstvo, uz preskočene periode priprema od strane nekih bitnih igrača - bila je takva da ne možemo da izdvajamo za analizu jednog igrača. Jer, vidim da kreću..."

Da li se bespotrebna reakcija na sudijsku odluku i tehnička u meču protiv Češke mogu označiti kao trenutak kada je Kalinić izgubio dotadašnji status?

"Sećate se da sam ga pre šest meseci javno kritikovao zbog priče sa sudijama. To je stvar na kojoj mora da radi, ali nema veze... Dobio je tu tehničku, izmenjen je, pa je posle dva minuta ponovo ušao... U čemu je problem? Zašto se ograničiti na jedan detalj? Grešaka je bilo od strane svih. Sa tim greškama smo došli dokle smo došli. Treba da ih eliminišemo", završio je Đorđević priču na temu novog košarkaša Fenerbahčea.

Komentari / 0

Ostavite komentar