Данијел Крејг, највећи алкохоличар од свих агената 007

Џејмс Бонд је ноторни алкохоличар - група британских лекара је то установила још 2013. године након што је пажљиво прегледала све филмове о јунаку Иана Флеминга.

Забава 23.09.2015 | 10:55
Данијел Крејг, највећи алкохоличар од свих агената 007

А од свих досадашњих агената 007, Џејмс Бонд Данијела Крејга је тај који убедљиво највише пије, открива истраживање чије је резултате објавио магазин Тхе Гроцер.

Чувеног шпијуна је тумачило још петоро глумаца, али ниједан од њих није толико потезао за боцом колико актуелни Бонд у лику британског глумца Данијела Крејга, који по филму испије чак 20 чаша жестоког пића.

Шон Конери, први Бонд у историји филма, пио је два пута мање (11 чаша по филму), а Џорџ Лезенби је у једином филму који је снимио као тајни агент 007, "У служби њеног величанства" (1969), попио свега девет чаша алкохола.

Роџер Мур, који је од 1973. до 1985. године играо у седам филмова о популарном шпијуну, пио је 11 чаша, Пирс Броснан 12, док је Тимоти Далтон био "најтрезвенији" Бонд са свега четири до пет чаша по филму.

Према писању британског часописа, за Бондов алкохолизам најодговорнији су спонзори.

У најновијем наставку франшизе, "Спецтре", чија се светска премијера очекује 6. новембра, Бонд би требало да испија вотку у потоцима будући да је један од главних спонзора филма компанија Белведере.

"Партнерство са 007 може да буде веома уносно са велике брендове", истиче лист, наводећи да је потрошња џина драстично скочила у Великој Британији од када је Крејг 2006. у филму "Казино Роајал", традиционалну вотку мартини заменио веспер мартинијем који се припрема са џином, вотком и вермутом.

Компанија Белведере, која је у понедељак лансирала рекламну кампању како би обележила партнерство са Бондом, већ задовољно трља руке, очекујући да потражња за њеним производом након приказивања филма значајно порасте.

Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар