ЕК: Затварање граница је по Шенгену

Портпарол Европске комисије Маргаритис Шинас избегао је да коментарише захтев премијера Србије Александра Вучића да ЕУ принуди Хрватску да до два по подне отвори границу за теретни саобраћај.

Регион 22.09.2015 | 14:19
ЕК: Затварање граница је по Шенгену

"Право је сваке земље чланице ЕУ да сама одређује како ће обезбеђивати спољне границе, а ми се залажемо за свеобухватно решење мигрантске кризе", рекао је Синас на конференцији за медије у Бриселу, преноси Тањуг.

Упитан да ли затварање границе за камионски саобраћај, или претња Хрватске да ће потпуно затворити границу спадају у дозвољене мере, Шинас је рекао да постоје механизми у оквиру Шенгенског споразума које су неке земље већ примениле.

Није, међутим, желео да даље одговара на новинарска питања о томе, уз напомену да ће Европска комисија наставити да тражи свеобухватно решење за избегличку кризу.

Портпаролка ЕК Наташа Берто рекла је на истом брифингу за новинаре да Комисија врло пажљиво прати развој ситуације на српско-хрватској граници и да су јуче и данас о томе вођени разговори са министром за рад, запошљавање и социјалну политику Александром Вулином.

Вулин се јуче срео са европским комесаром за ванредне ситуације и хуманитарна питања Христосом Стилијандисом, а данас је, након сусрета са комесаром за унутрашње послове Димитросом Аврамопулосом, заказан и сусрет са комесаром за суседску политику и преговоре о проширењу Јоханесом Ханом.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Граница

22.09.2015 13:03

Ето нам ЕУ у коју смо запели,као суманути!чланице ЕУ могу да раде шта хоће!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

22.09.2015 13:04

ВУЧИЋУ ПРОГУТАО СИ "У"ДИЦУ И САДА СЕ СНАЛАЗИ. ИЛИ ПОДНЕСИ ОСТАВКУ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

око

22.09.2015 13:32

Е , па Вучићу , од рођења не видјех овакве ' пријатеље ' !

ОДГОВОРИТЕ