Вучић тражи хитну сједницу Владе

Влада Србије одржаће данас хитну сједницу поводом једностраних санкција које је Хрватска увела против Србије.

Србија 22.09.2015 | 07:12
Вучић тражи хитну сједницу Владе

Премијер Србије Александар Вучић заказао је хитну сједницу Владе за 14.30 часова.

РТС преноси да се очекује да сва министарства припреме мјере за заштиту државне територије, националног и економског интереса и озбиљан одговор на политику Владе Хрватске.

Вучић је на јучерашњој ванредној конференцији за новинаре затражио од хрватских власти да повуку одлуку о заустављању теретног саобраћаја на граничном прелазу Батровци, упозоривши да ће Србија у супротном предузети правне мјере, а уколико то не да резултат повући ће и контрамјере.

“Хрватска се заустављањем теретног саобраћаја понаша неодговорно, а, уколико то буде потрајало, мораћемо да уведемо контрамере, које ће више погодити Хрватску од нас”, рекао је Вучић.

Он је указао да је Србија суочена више мјесеци са таласом избјеглица, а није слала неодговорне изјаве, нити је икада заустављала саобраћај.

“Ми пуштамо све камионе који долазе из Хрватске, а они не пуштају ниједан из Србије у Хрватску. Наше стрпљење неће трајати до века”, рекао је Вучић.

Он је замолио ЕУ да упозори своју чланицу да се не понаша тако, јер то није само антиеврпско понашање, већ је против сваких цивилизацијских норми.

Колоне камиона из правца Србије на граничном прелазу Батровци – Бајаково, који је једини био отворен за теретни саобраћај између Србије и Хрватске, дугачке су и по 10 километара.

Извор: НН/РТС

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Гаврило Принцип

22.09.2015 05:13

Како се на (ново)хрватском казе примирје? - ПАЛИ !

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцег

22.09.2015 05:47

Па јави се баји да ти среди са Колиндом. Они свакако су постали велики пријатељи,али само због интереса хрватског народа. Е мој Вуцицу кога си ти подрзавао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тацно

22.09.2015 06:28

Прва паметна од тебе Вуцицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ај

22.09.2015 06:29

Какав си ти дебил

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

22.09.2015 07:06

МАЛИ БРЕ, СРБИЈА ЈЕ ДРЖАВА! ТИ СИ ЗА ПРЕДСЕДНИКА САВЕТА МЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

камелеон

22.09.2015 07:10

Између осталих вјештина, добар политичар мора посједовати и вјештину која се у коцкању зове блефирање. То Вучић очито нема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

недорастао ујкама

22.09.2015 07:28

Хајд сад се лепо сви окупите па замолите ујке да вам пусте робу у Хрватску...за узврат им дајте још српског тржишта а такодје им обећајте да никад неће Срби протјерани из хрваске тражити своју имовину да се врати власницима...а може и да Срби носе ознаке на рукаву кад иду у Хрваску,такодје може да српске куће и локали буду означене видљивим ознакама бојом,такодје им подржите уводјење усташких симбола у војку и полицију,а државни печати могу имати и ознаку НДХ.

ОДГОВОРИТЕ